Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η Πολιτεία επεμβαίνει πραξικοπηματικά σε ζητήματα της Εκκλησίας»

Σε επιστολή που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, τον προτρέπει να μην ψηφίσει την τροπολογία που αφορά το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Ο πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αναφέρει μέσα στην επιστολή ότι «οι μονομερείς αυτές νομοθετικές πρωτοβουλίες επιστρέφουν την πολιτική και θρησκευτική ζωή της Πατρίδας σε παλαιές και επώδυνες περιόδους πραξικοπηματικών επεμβάσεων της Πολιτείας σε εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Να σημειωθεί ότι, η εν λόγω τροπολογία υπογράφεται από επτά βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Το Ποτάμι), ενώ «επιδιώκεται τόσο η τροποποίηση διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμου 590/1977) όσο και η κατάργηση διατάξεων του νόμου 4301/2014 που όλες αφορούν στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος του Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μέσω της επιστολής, ανέφερε επίσης ότι «Τα ζητήματα που θέτει η βουλευτική τροπολογία έχουν απαντηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος με προγενέστερη επιστολή (έτους 2015) προς τον τότε Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη και τους κκ. Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, την οποία σας κοινοποιούμε. Οι απόψεις της Ιεράς Συνόδου έγιναν τότε κατανοητές και αποσοβήθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία, που σήμερα επαναφέρεται από τους ανωτέρω κκ. Βουλευτές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα