Αρχικό “όχι” Μητσοτάκη αλλά τελικά “ναι” σε ενημέρωση από Τσίπρα για Σκοπιανό

O Κυριάκος Μητσοτάκης είπε “όχι” στον Αλέξη Τσίπρα για συνάντησή τους το Σάββατο για το Σκοπιανό, όπου ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας, μετά και τις επαφές που είχε στο Νταβός με τον Ζόραν Ζάεφ.

«Είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση», απαντούσαν συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ακολουθήσει το πρόγραμμά του όπως το είχε σχεδιάσει για το επόμενο διήμερο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Δ., «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους και επενδυτές».

Ωστόσο λίγο αργότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση μετέβαλε τη στάση της.
Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί τελικώς με τον κ. Τσίπρα για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο ζήτημα των Σκοπίων, ανέφεραν συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. Όπως έλεγαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για λόγους «θεσμικής τάξης» ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ενημερωθεί για όσα συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζάεφ αλλά και για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σε διπλωματικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα