Ας γνωρίσουμε τη νεολαία μας!

 

Το πρωτάθλημα της Super League ξεκινά και ο κόσμος ανυπομονεί να δει τις γκολάρες του Καρντόσο και του Αλμέιδα, τις μαγικές επελάσεις του Τζαλμά Κάμπος και τον αέρα υπεροχής του Λεντέσμα στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν, όμως και οι πιο ρομαντικοί φίλαθλοι, αφού που θέλουν να γνωρίσουν τα καινούρια εγχώρια ταλέντα και περιμένουν πως και πώς να δουν τη νεολαία να κλοτσάει την μπάλα και να ξεχωρίζει.

Αυτοί είναι οι πέντε μικρότεροι παίκτες των μεγάλων μας ομάδων που φέτος θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Άλλοι θα τα καταφέρουν, άλλοι πάλι ίσως όχι, ωστόσο η «Α» σας τους παρουσιάζει και σας επισημαίνει να τους προσέξετε!

Παναγιώτης Ρέτσος (9/8/1998) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στόπερ/δεξί μπακ

Πέρσι αγωνίστηκε και στα έξι παιχνίδια στο Champions League Νέων  με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αντιμετωπίζοντας τις αντίστοιχες ομάδες της Μπάγερν, της Άρσεναλ και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ποιος θα περίμενε όμως ότι φέτος, 16 μέρες μετά την ενηλικίωσή του, θα καλούταν να αγωνιστεί με την ανδρική ομάδα στα 120 επίπονα λεπτά της ρεβάνς με την Αρούκα και μάλιστα θα ανταποκρινόταν πλήρως στις ανάγκες της αναμέτρησης. Ο Παναγιώτης Ρέτσος εντυπωσιάζει με την ωριμότητά του και η παρουσία του επέτρεψε στη διοίκηση του Ολυμπιακού να κάνει μία μετεγγραφή λιγότερη στις θέσεις των στόπερ. Ο Πάουλο Μπέντο ενημέρωσε πως τον υπολογίζει κανονικά και μάλιστα θεωρείται υποψήφιος για τη βασική ενδεκάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.  Αγωνίζεται και ως δεξί μπακ, ενώ πέρσι βρέθηκε τρεις φορές στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά δεν πήρε λεπτά συμμετοχής. Είναι 18 φορές διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες.

Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος (28/12/97) ΑΕΚ, αμυντικό χαφ

Στα φιλικά του καλοκαιριού η ΑΕΚ εμφάνισε ένα 18χρονο παιδί από τις ακαδημίες της, τον Κώστα Γαλανόπουλο, ο οποίος και πέρσι είχε παίξει ένα ημίχρονο στο τελευταίο ματς της χρονιάς κόντρα στον Πανιώνιο. Άπαντες έμειναν εντυπωσιασμένοι με την παρουσία του και δεν είναι τυχαίο ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια του έδωσε λεπτά συμμετοχής στο εκτός έδρας ματς με τη Σεντ Ετιέν όπου τα πήγε θαυμάσια. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ και επέτρεψε – όπως και στην περίπτωση του Ρέτσου – στη διοίκηση να μην σπαταλήσει χρήματα για έναν επιπλέον «κόφτη», καθώς διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει εφεδρεία του Σιμόες ή του Γιόχανσον. Ο Γαλανόπουλος έχει εννέα συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές ομάδες.

Πασχάλης Στάικος ( 8/2/96) ΠΑΟ, χαφ

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Πασχάλης Στάικος είναι λίγο μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα ταλέντα (20 ετών και επτά μηνών), ωστόσο αποτελεί τον βενιαμίν του «πράσινου» ρόστερ. Έκανε το ντεμπούτο του τον Ιούνιο του 2015 στο ματς με τον Ατρόμητο (έπαιξε πέντε λεπτά), αλλά πέρσι δεν αγωνίστηκε καθόλου (κάθισε ορισμένες φορές στον πάγκο). Στις μικρές Εθνικές έχει δέκα συμμετοχές και ένα γκολ. Αγωνίζεται ως «εξάρι», αλλά και ως «οκτάρι».

Τάσος Δημητριάδης (27/2/97) ΠΑΟΚ, επιτελικό χαφ

Ο ΠΑΟΚ βγάζει τον ένα παίκτη μετά τον άλλο τα τελευταία χρόνια και δεν θα μας κάνει έκπληξη αν αναδειχθούν κι άλλοι πιτσιρικάδες φέτος. Ο 19χρονος Αναστάσιος Δημητριάδης είναι η νέα μεγάλη ελπίδα του συλλόγου. Παίζει ως «δεκάρι» και αν… δυναμώσει θα αφήσει εποχή λένε πολλοί στην Τούμπα. Πέρσι έπαιξε ένα 90λεπτο στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου και μάλιστα σκόραρε, ενώ πέρασε και στις καθυστερήσεις ενός αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό. Έχει εννέα συμμετοχές στις μικρές Εθνικές και τέσσερα γκολ.

Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (29/8/96) ΠΑΟΚ, δεξί χαφ-εξτρέμ

Όσοι παρακολουθούν στενά την Εθνική Νέων θα γνωρίζουν καλά πως στα δεξιά της ελληνικής επίθεσης κινείται σχεδόν αδιάλειπτα από το 2013 ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης. Με 26 συμμετοχές στην U-19 και 35 συνολικά στις μικρές Εθνικές (τέσσερα γκολ), ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ αναμένεται φέτος να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.  Αγωνίστηκε πέρσι ένα τέταρτο με την Μπρόντμπι, ενώ το ντεμπούτο του στη Super League το έκανε το 2015.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα