«Ας ρωτήσουν τους Σύρους εάν έτρωγα παξιμάδια…»

Η απεργία πείνας(;) του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκη, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με πάρα πολλά αρνητικά σχόλια. Πότε για τη… βόλτα του σε παρακείμενη καφετέρια για να πιει ένα καφεδάκι και πότε για το τσιμπολόγημα που παραλίγο να κάνει on camera.

Ο ίδιος κάνει λόγο για κακοήθη δημοσιεύματα, ενώ χαρακτηρίζει κακόπιστους όσους υποστηρίζουν ότι έτρωγε κρυφά παξιμάδια στην πλατεία Συντάγματος. «Κάποιοι κακόπιστοι μίλησαν για παξιμάδι που έτρωγα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και επικαλείται τους απεργούς πείνας δίπλα στους οποίους κοιμάται. «Ας έρθουν να ρωτήσουν τους 650 Σύρους. Χτες το βράδυ που κρύωνα, ξύπνησα με κουβέρτα από δύο ζακετάκια παιδιών 7 ετών που με είχαν σκεπάσει και προτίμησαν να κρυώνουν αυτά, παρά να κρυώνω εγώ, που αν ήμουν ξύπνιος, εγώ θα έβγαζα το σακάκι μου για να τα σκεπάσω», υποστηρίζει ο Κρητικός βουλευτής.

Σημειώνει ακόμη πως «αυτή είναι η απάντησή μου στα βρώμικα μυαλά που χρησιμοποιούν τα βρώμικα παξιμάδια, δηλαδή το ψέμα και την αλητεία, για να μειώσουν αυτόν τον υπέροχο αγώνα όλων μας». Όσο για το «ότι δήθεν προτάσσω τον Σύριο, σε σχέση με την ανθρωποκτόνα πολιτική στον Έλληνα» απαντά ότι «η συριακή λύση, δηλαδή, ο σεβασμός στον άνθρωπο και η αντιμετώπιση της εξαθλίωσης του Έλληνα, είναι το ίδιο πράγμα».

Στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει επίσης πως βρίσκεται στην πέμπτη ημέρα απεργίας πείνας, εξηγώντας τους λόγους που την ξεκίνησε:

* Τα δύο μνημόνια σε ένα πακέτο, της τρόικας.

* Η συνεκμετάλλευση με τον Νταβούτογλου της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.

* Ο μέχρι σήμερα επικείμενος θάνατος ενός νέου ανθρώπου, του Νίκου Ρωμανού.

* Οι Σύριοι πολιτικοί πρόσφυγες, οι οποίοι σέβονται το ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τους δεχτεί, μιας και έχει 1,5 εκατ. ανέργους, αλλά προσπαθούν, ξεπερνώντας τα δικά μας ζητούμενα: Αναθεώρηση Δουβλίνου 3, αναθεώρηση συνθήκης Σένγκεν, αναθεώρηση του συμφώνου μετανάστευσης, σεβασμός της Ευρώπης ότι η Ελλάδα είναι σύνορο της.

Τέλος, ζητά «αμέσως, όλοι, να πάνε σε τόπο με τροφή, θέρμανση, ύδρευση και γιατρό» και να «τοποθετηθούν άτομα στο υπουργείο με στόχο να μπορέσουν να χορηγούνται 50-100 άσυλα την ημέρα, ώστε γρήγορα να εξυπηρετήσουμε τη φυγή των ανθρώπων πριν θρηνήσουμε θύματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα