Ασανσέρ οι βάσεις για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Ασανσέρ έγιναν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς παρουσιάζονται μεγάλες αυξομειώσεις ανά τομέα και τμήματα.

Σύμφωνα με μια πρώτη ανάλυση στοιχείων  σε κάποιες σχολές, όπως τα Παιδαγωγικά τμήματα, – έχουμε θεαματική άνοδο,  ενώ σε κάποια τμήματα  υπάρχει «βουτιά» στις βάσεις, όπως  στο τμήμα Μηχανολόγων  Μηχανικών  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατά  303  μόρια. Ιδιαίτερα αισθητή είναι η πτώση στα Τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου φτάνει ακόμη και στα 1.300 μόρια.

Παρά τις αντίθετες προβλέψεις, με βάση τα αποτελέσματα, τα τμήματα Πληροφορικής άντεξαν κυρίως λόγω της ζήτησης, η οποία είναι αντανάκλαση της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Στις ιατρικές σχολές παρουσιάζεται άνοδος, ενώ στα ίδια επίπεδα, με κάποια μικρή πτώση, κινούνται οι νομικές σχολές. Πτώση παρουσιάζουν και οι στρατιωτικές σχολές, ενώ τα πάνω τους πήραν οι αστυνομικές.

Κοινή εκτίμηση πάντως είναι ότι οι υποψήφιοι επιλέγουν Σχολές που οδηγούν σε παραγωγικά επαγγέλματα, πέραν της παραδοσιακής προτίμησης σε Ιατρικές, Νομικές και Πολυτεχνικές σχολές.

Συνολικά 104.965 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα Πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ, δηλαδή δύο στους τρεις υποψηφίους θα πάρουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα