«Αστακός» η Τουρκία την Πρωτοχρονιά-Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις

«Αστακός» έχει μετατραπεί η Τουρκία για την Πρωτοχρονιά καθώς υπάρχουν φόβοι τρομοκρατικού χτυπήματος, έναν χρόνο μετά από την αιματηρή επίθεση σε νυκτερινό κέντρο όπου στοίχισε την ζωή σε 39 ανθρώπους.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας, θα υπερδιπλασιάσει τους αστυνομικούς σε 37.000, οι οποίοι θα βρίσκονται στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και θα απαγορέψει τους εορτασμούς σε συγκεκριμένες περιφέρειες κατά την διάρκεια της Πρωτοχρονιάς.

«Σχεδόν όλες οι ομάδες μας θα βρίσκονται σε υπηρεσία. Θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο στην Κωνσταντινούπολη ώστε οι πολίτες μας να γιορτάσουν ευτυχισμένα και ειρηνικά την Πρωτοχρονιά» δήλωσε ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.

Εντωμεταξύ, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι, δεκάδες άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία, ως ύποπτοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Από την άλλη, οι δημοτικές αρχές της Σίσλι ανακοίνωσαν πως ματαίωσαν μια τετραήμερη εκδήλωση, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα αλλά ο τοπικός κυβερνήτης ζήτησε την μείωση διάρκειας της για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk, η ασφάλεια έχει ενισχυθεί και στην πλατεία Ταξίμ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα