«Αστακός» η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Νέο Βερολίνο φοβούνται οι Γερμανοί ενόψει Χριστουγέννων και μετά μάλιστα τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατικά χτυπήματα μέσα στις γιορτές.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά στην καρδιά του γερμανικής πρωτεύουσας, που πέρυσι βρέθηκε στο στόχαστρο μιας τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό, άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για την εορταστική περίοδο στη χώρα, ωστόσο παρά το γιορτινό κλίμα, τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά.

Στην επίθεση που διέπραξε ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Αμρί το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου στην αγορά Breitscheidplatz σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 70.

Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Εκτός από τις χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, τα πρέτσελ και το ζεστό κρασί, οι επισκέπτες της πολυσύχναστης τουριστικής αγοράς στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου θα συναντήσουν επιπλέον τα οδοφράγματα ασφαλείας, πολλά από τα οποία είναι καμουφλαρισμένα πίσω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, αλλά και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία.

Εντούτοις η αστυνομία του Βερολίνου διαβεβαιώνει ότι δεν σκοπεύει να μετατρέψει την αγορά σε «φρούριο».

«Οι αρχές ασφαλείας δεν έχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεσή τους καμία πληροφορία σύμφωνα με την οποία υφίσταται μια συγκεκριμένη απειλή ειδικά για τις χριστουγεννιάτικες αγορές» δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA ο αστυνομικός διευθυντής Ντερκ Σχίπερ- Κρούσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα