Ασταμάτητες οι απολογίες, σειρά έχει ο Μπριάκος

Με τις απολογίες του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου και του γενικού διευθυντή, Χρήστου Υφαντή συνεχίστηκε ο Μαραθώνιος απολογιών για την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα ύποπτα ως μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου ήταν επτά, βάσει του πορίσματος του τέως αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα. Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, από την έρευνα του πρόσθεσε επιπλέον τρεις υποψήφιους οι οποίοι προέρχονται από την ομοσπονδία. Πρόκειται για το μέλος του ΔΣ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας Νίκο Προύντζο και δύο σημαντικά στελέχη της ΕΠΟ: Τον εκτελεστικό διευθυντή της, Παυσανία Παπανικολάου, και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της, Χρήστο Υφαντή.

Τα δύο στελέχη της ΕΠΟ «τρέχουν» όλα τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της και στην ουσία έχουν μεγαλύτερη δύναμη από πολλούς παράγοντες, παρ’ ότι δεν λαμβάνουν αποφάσεις. Οι Παπανικολάου, Υφαντής απολογήθηκαν στον ανακριτή και η κατηγορία που τους βαρύνει είναι συμμετοχή στην «εγκληματική οργάνωση». Μετά την απολογία τους, αποχώρησαν δίχως να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, που σημαίνει πως είτε οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι ήσσονος σημασίας, είτε… άνοιξαν το στόμα τους όσο έπρεπε.

Εντός της εβδομάδας θα απολογηθεί και ο πρώην αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος, ο οποίος, σύμφωνα με το πόρισμα Κορέα, κατηγορείται για τα εξής: α) ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, β) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ, γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα και δ) κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα