Αστείες δικαιολογίες για κοπάνα

Μερικοί άνθρωποι στύβουν το μυαλό τους για να σκεφτούν δικαιολογίες, προκειμένου να μην πάνε για δουλειά. Άλλοι πάλι δεν νοιάζονται και πολύ, οπότε λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι.

Ο ιστότοπος εύρεσης εργασίας CareerBuilder συγκέντρωσε τις καλύτερες δικαιολογίες εργαζομένων για να μην πάνε στη δουλειά τους και τις παρουσιάζει.

Κάποιος είπε πως κατά λάθος βρέθηκε σε αεροπλάνο προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ άλλες δικαιολογίες ήταν «δεν θα έρθω, έχω το φαΐ στο φούρνο», «ήμουν στο καζίνο το Σαββατοκύριακο και μου περίσσεψαν λεφτά να παίξω και σήμερα», «κόλλησα στο μηχάνημα που μετράει την πίεση», «είχα ένα “τυχερό” χθες βράδυ και δεν ξέρω σε ποια περιοχή βρίσκομαι». Ένας, μάλιστα, παραδέχθηκε πως εκείνη την ημέρα ξύπνησε με πραγματικά καλή διάθεση και δεν θα ήθελε να τη χαλάσει.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το 28% των εργαζομένων τον τελευταίο χρόνο είπαν ψέματα ότι ήταν άρρωστοι για να μην πάνε στη δουλειά, ενώ ένας στους τέσσερις εργοδότες έχουν πιάσει τον δήθεν άρρωστο υπάλληλο να περιγράφει στα social media πόσο ωραία περνάει τη μέρα του.

Από την άλλη, οι μισοί εργαζόμενοι αναφέρουν πως έχουν πάει άρρωστοι στη δουλειά επειδή η δουλειά ήταν πολλή, ενώ δύο στους πέντε λένε πως δεν έχουν περιθώριο να χάσουν το μεροκάματο ακόμη κι αν είναι άρρωστοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα