Αστείρευτη πηγή ταλέντων!

Τι είναι αυτό το πράγμα με τον Πανιώνιο… Δε σταματά να εμφανίζει ικανότατους νεαρούς ποδοσφαιριστές στο ελληνικό προσκήνιο ή να αναδεικνύει παίκτες που δεν ταίριαζαν ή δε χωρούσαν σε άλλες ομάδες και να τους ανεβάζει επίπεδο.

Αυτή τη φορά και λόγω της ξαφνικής ασθένειας του Μανώλη Σιώπη, ο Πανιώνιος παρέταξε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό έναν μάλλον άγνωστο 21χρονο μέσο, τον Κυριάκο Σαββίδη! Εκείνος, ένιωσε αμέσως τον ηλεκτρισμό που χαρίζει η συγκεκριμένη φανέλα και μπήκε στο παιχνίδι λες και κοντράρει χρόνια μεγάλες ελληνικές ομάδες. Σε όλο σχεδόν το παιχνίδι ήταν εξαιρετικός (στο τέλος κουράστηκε) και προκάλεσε τα θετικότατα σχόλια των πάντων. Το κενό του Σιώπη δεν φάνηκε καθόλου.

Ωστόσο, πίσω από την εμφάνιση και την παρουσία του Σαββίδη κρύβεται ένα ακόμη μυστικό.  Το ότι ο συγκεκριμένος παίκτης ανήκει στη νέα γενιά ποδοσφαιριστών που έχουν προέλθει από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, τις πλέον αναπτυσσόμενες στη χώρα. Εκρηκτικός συνδυασμός αν μη τι άλλο.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ όχι μόνο διαθέτει στα σπλάχνα της ανδρικής ομάδας ποδοσφαιριστές από τα τσικό του, αλλά αρχίζει και προσφέρει και σε άλλους συλλόγους, με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια. Ο Σαββίδης ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ ανήκει κατά το 70% στον Πανιώνιο, αφού ο ΠΑΟΚ διατηρεί το 30% των δικαιωμάτων του, αλλά και τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που θελήσει να τον πάρει πίσω. Μέχρι το ματς της Κυριακής ο Σαββίδης είχε πάρει κάποια λίγα λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά το πρώτο του παιχνίδι με πραγματικά σημαντικό ρόλο ήταν αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και τα πήγε περίφημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα