Αστοχία της Εισαγγελίας στη δίκη για το «συμβόλαιο θανάτου» του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ

Μια αστοχία της Εισαγγελίας στην κλήτευση βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση του συμβολαίου θανάτου του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου, δεν κατάφερε τελικά να γίνει αιτία για να αναβληθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μία δίκη που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το δικαστήριο δεν υποχώρησε στο αίτημα αναβολής, που ζήτησε η πλευρά του κατηγορούμενου Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός στο συμβόλαιο θανάτου του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου.

Έτσι, παρά τις αντιρρήσεις του συνηγόρου του, Ηλία Αναγνωστόπουλου, που επέμεινε να αναβληθεί η δίκη, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο εντολέας του τυπικά δεν έλαβε γνώση της κλήτευσής του στο δικαστήριο, καθώς δεν κλητεύθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εκτίει κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power, αλλά στην οικία του στη Φιλοθέη, τελικά το δικαστήριο προχώρησε στη διαδικασία, εκλέγοντας ενόρκους και διορίζοντας συνηγόρους υπεράσπισης για τους δύο Αλβανούς συγκατηγορούμενους.

Η σημερινή υπόθεση, που διεκόπη για τις 6 Δεκεμβρίου, προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία οι διορισθέντες συνήγοροι των Αλβανών, εμφανίζεται να έχει άμεση σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Ο ένας από τους Αλβανούς εκτελεστές του ποινικολόγου “έδειξε” τρεις συμπατριώτες του βαρυποινίτες, οι οποίοι φέρονται ότι τους έστειλαν να τρομοκρατήσουν τον Ζαφειρόπουλο, ώστε μέσω αυτού να πιεστεί ο Φλώρος, να τους δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ, για το συμβόλαιο θανάτου του Αντωνόπουλου.

Οι Αλβανοί φέρονται ότι πυροβόλησαν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, στις 3 Νοεμβρίου 2014, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο.

Η δίκη για το συμβόλαιο θανάτου του δικηγόρου Αντωνόπουλου είχε αναβληθεί και πάλι στις 4 Σεπτεμβρίου.

Το περίεργο είναι ότι και τότε ο λόγος ήταν πάλι η κλήτευση του Αριστείδη Φλώρου, καθώς η κλήση του είχε μεν επιδοθεί στη φυλακή, ωστόσο είχε σταλεί εκτός προθεσμίας. Αυτό όμως αποδεικνύει ότι ήταν γνωστό πως ο τόπος κατοικίας του επιχειρηματία ήταν η φυλακή και όχι η βίλα του στη Φιλοθέη.

Η εισαγγελέας σήμερα πρότεινε να μην αναβληθεί η δίκη, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον κατηγορούμενο, ο οποίος έπρεπε -όπως είπε η εισαγγελέας- να έχει δηλώσει ότι έχει αλλάξει κατοικία και να έχει δηλώσει τη διεύθυνση των φυλακών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Φλώρου αντέκρουσε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο κατηγορούμενος να δηλώνει ότι διαμένει στη φυλακή, όταν αυτό οφείλει να το γνωρίζει η Εισαγγελία.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μεταφερθεί ο κατηγορούμενος από τις φυλακές στο δικαστήριο, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε, επικαλούμενους λόγους υγείας, για τους οποίους νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο κρατουμένων.

Δρακόντια μέτρα…

Στο δικαστήριο από το πρωί υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου πιστεύουν ότι οι Αλβανοί εκτελεστές του δικηγόρου σχεδίαζαν σήμερα, ανήμερα της δίκης, να χτυπήσουν την κλούβα που θα μετέφερε τους ηθικούς αυτουργούς του συμβολαίου θανάτου του δικηγόρου Αντωνόπουλου, για να τους απελευθερώσουν.

Επιπλέον η σημερινή δίκη φέρεται να σχετίζεται και με την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, για την οποία προφυλακίστηκε ήδη ο ένας από τους δυο φερόμενους ως εκτελεστές, ενώ αναζητείται ο δεύτερος.

Στην απολογία του ο συλληφθείς Αλβανός δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου κατονόμασε τρεις έγκλειστους συμπατριώτες του, λέγοντας ότι του έδωσαν εντολή να σκοτώσει τον άτυχο δικηγόρο.

Η δολοφονική επίθεση έγινε, σύμφωνα με όσα είπε ο κατηγορούμενος Αλβανός, προκειμένου να μεταφερθεί πίεση από τους Αλβανούς εγκεφάλους σε βασικό κατηγορούμενο του σκανδάλου διαχείρισης της Energa – Hellas Power, ώστε να τους καταβάλει ποσό 5 εκατ. ευρώ, για το συμβόλαιο θανάτου του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

Η δολοφονική επίθεση εναντίον του 62χρονου δικηγόρου εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ έγινε στις 7.30 το πρωί της 3ης Νοεμβρίου, στην οδό Φειδίου, στην Πεντέλη. Οι δράστες πυροβόλησαν τον δικηγόρο Αντωνόπουλο στο πρόσωπο, ενώ του άρπαξαν και το τσαντάκι του, που περιείχε €30.000.

Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και βγήκε από την πλευρά του τραχήλου, αλλά τελικά ο δικηγόρος επέζησε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα