«Αστυνομία, ΕΠΟ και… Ολυμπιακός οι υπεύθυνοι»

Όλοι έφταιγαν για τα επεισόδια στη Λεωφόρο τη δεύτερη αγωνιστική των play-off ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τους δικηγόρους των δύο ΠΑΕ, εκτός από τις δύο ομάδες.

Συγκεκριμένα κατά τη σημερινή απολογία στην πειθαρχική επιτροπή, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κατηγόρησαν ως υπαίτιους για τα επεισόδια την Αστυνομία, την ΕΠΟ αλλά και τον… Ολυμπιακό.

Από την πλευρά των «πρασίνων», ο δικηγόρος Γιάννης Καρμής, τόνισε ότι ήταν προβληματικός ο τρόπος που αντιμετώπισε τα γεγονότα η Αστυνομία και της επέρριψε ευθύνες αδυναμίας πρόληψης και καταστολής.

«Υποτίθεται ότι τους έλεγξε πολλές φορές τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε πολλά σημεία. Κι όμως με το που μπήκαν στο γήπεδο, άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες χωρίς λόγο κι αιτία. Η αντικειμενική ευθύνη των ΠΑΕ έχει κι ένα όριο. Και από τις δύο ΠΑΕ δεν υπήρξε ούτε ψήγμα αμέλειας».

Ο κ. Κάρμης πρόσθεσε ότι τα επεισόδια δεν ήταν εκτεταμένα, αλλά κι αν ήταν, αυτά έλαβαν χώρα στις κερκίδες και ότι κατά την είσοδο των φιλάθλων δεν υπήρξαν φθορές και βιαιοπραγίες.

Ως μάρτυρας κατέθεσε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Ηρειώτης,  οποίος είπε: «Mετά από τον τελικό είπε ότι πιστέψαμε κάτι είχε αλλάξει. Θεωρούσαμε βέβαιο ότι όλα θα πάνε μια χαρά. Θεωρώ ότι κάποια άτομα παρεισήφρησαν στους 300 του ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού απομάκρυναν τους πυρσούς, ενώ κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους και τους πέταξαν πίσω. Κάποιοι λίγοι ανεγκέφαλοι προσπάθησαν να χαλάσουν αυτό που οι δύο ομάδες ήθελαν να δημιουργήσουν. Εντός αγωνιστικούς χώρου δεν έπεσε τίποτα και δεν πειράχθηκε κανένας άνθρωπος. Αν η αστυνομία είχε λάβει μέτρα, δεν θα γινόταν τίποτα. Δεν υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια. Μπήκαν 10-15 παιδιά να εκφράσουν την αγανάκτησή τους γι’ αυτά που είχαν προηγηθεί. Έβραζε το αίμα τους. Όφειλε η αστυνομία να αποτρέψει τους ανόητους που ξεκίνησαν τα επεισόδια. Αυτοί που μπήκαν δεν είχαν σκοπό να βιαιοπραγήσουν. Ήθελαν να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο τους. Τα ανεγκέφαλα στοιχεία είχαν παρεισφρήσει στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας».

Ο κ. Ηρειώτης αποκάλυψε ότι μετά από επαφή του Παναθηναϊκού με ανώτατα κλιμάκια της αστυνομίας προέκυψε ότι διεξάγεται έρευνα από την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης για τις ευθύνες της αστυνομίας και κατέληξε: «Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε. Λέτε να θέλουμε να ερχόμαστε εδώ για 5 αλήτες;».

Ο κ. Κάρμης επανήλθε και είπε: «Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί από την ΕΠΟ. Ή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ή ο Σαρρής που μας έδινε συγχαρητήρια στον τελικό. Κι αυτή η ιστορία με τον δήθεν ποδοσφαιρικό εισαγγελέα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει».

Να σημειωθεί ότι υπήρξε ένταση μεταξύ της πλευράς του Παναθηναϊκού με τα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής, γιατί ο Παναθηναϊκός ζήτησε μια ημέρα προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημα και η επιτροπή το αρνήθηκε. Ο λόγος φυσικά ήταν ώστε σε πιθανή τιμωρία της έδρας, να την εκτίσει το «τριφύλλι» από τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς αν βγει σήμερα απόφαση (όπως αναμένεται), τότε το ματς με τον Ατρόμητο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΑΟΚ: «Αυτό συμβαίνει επειδή αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό»

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο δικηγόρος Λάμπρος Μπίγδας, κατέθεσε μία σειρά από ενστάσεις, υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτη η νέα πειθαρχική δίωξη, ότι είναι «νομικά αβάσιμη και μη νόμιμη και ότι δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη η υποτροπή». Ως μάρτυρας κατέθεσε ο Παναγιώτης Ποικιλίδης ως μέλος του ΔΣ, ο οποίος είπε ότι τον ενημέρωσε ο ταξίαρχος πως έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος και υποστήριξε ότι εάν υπήρχε αστυνομική δύναμη δεν θα γινόταν το παραμικρό, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε συλλήψεις σε εκείνο το σημείο.

Ο έτερος δικηγόρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, τόνισε: «Είμαι αγανακτισμένος με τον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Αυτό συμβαίνει πρώτα από όλα γιατί αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της ΕΠΟ. Αν εφαρμόζαμε τους κανονισμούς και όχι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν θα είχαμε τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια. Η απόφαση της αφαίρεσης βαθμών είναι ένα μνημείο νομικής αυθαιρεσίας. Αν η ΕΠΟ θέλει να διαλύσει τον ΠΑΟΚ, ελπίζω η επιτροπή σας να μας δει λίγο διαφορετικά. Από πού προκύπτει η χρήση των δημοσιευμάτων για τις πειθαρχικές διώξεις; Δεν γίνεται να δικαζόμαστε με δημοσιεύματα του “Γαύρου” και του “Πρωταθλητή”. Στο ματς της Λεωφόρου έχουμε μόνο ρίψεις κατ’ εξακολούθηση και τιμωρήστε μας γι’ αυτό και όχι για εκτεταμένα επεισόδια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα