«Αστυνομία και Περέιρα οι υπεύθυνοι»

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε η υπερασπιστική γραμμή του Παναθηναϊκού ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων στη σημερινή εκδίκαση της έφεσης που είχε ασκήσει προκειμένου να ανατρέψει την ποινή της αφαίρεσης των 3 βαθμών (κυρίως), αλλά και την τιμωρία της έδρας (2 αγωνιστικές) σε συνδυασμό με το «τσουχτερό» πρόστιμο (100.000 ευρώ).

Οι Γιάννης Κάρμης και Γιάννης Ηρειώτης που ανέλαβαν την υπεράσπιση των «πρασίνων» ρίχνοντας ευθύνες στην Αστυνομία που δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας που είχαν συμφωνηθεί ενώ τόνισαν ότι ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έκανε τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί και το παραμικρό. Επιπλέον, μερίδιο ευθύνης έριξαν και στον προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα για την προκλητική στάση που είχε κατά την πρώτη του «βόλτα» στο χορτάρι του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η διαδικασία είχε αρκετή ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και της έδρας, ενώ τελικά δόθηκε στο «τριφύλλι» προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να καταθέσει υπομνήματα.

«Η ποινή είναι εξοντωτική. Αμφισβητούμε ότι ο κ. Περέιρα είχε απλή παρουσία. Ήταν εγκληματικό αυτό που έκανε ο κ. Περέιρα. Είχε προκλητική παρουσία και μπήκε με το χέρι στην τσέπη σαν να κάνει βόλτα σε καμιά γειτονιά στα Καμίνια. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε λάβει όλα τα μέτρα και τα επεισόδια έγιναν τη στιγμή που δεν μπορούσαν να αλλάξουν τα μέτρα ασφαλείας,. Υπεύθυνη είναι η αστυνομία, είχε προβλεφθεί πού θα κάτσει ο κ. Μαρινάκης και δεν συνέβη αυτό. Η συμπεριφορά των Μαρινάκη-Περέιρα ενέχει σκοπιμότητες πρόκλησης. Φτάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε να μη γίνει ο αγώνας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει αρχή αναλογικότητας με τις άλλες ποινές», τόνισε ο Γιάννης Κάρμης και το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιάννης Ηρειώτης.

«Ουδείς υποχρεούται στα αδύνατα. Η απόφαση για τα μέτρα ασφαλείας τροποποιήθηκε για να μην πω παραβιάστηκε και από την αστυνομία και τον Ολυμπιακό. Ο κ. Αρκουμάνης έστειλε ορθή επανάληψη για να διορθώσει την έκθεσή του για τις μολότοφ. Δεν μας έχει ανατεθεί από κανέναν να ελέγξουμε τους φιλάθλους. Η αντικειμενική ευθύνη έχει κάποια όρια. Ο κ. Περέιρα προκάλεσε τον όχλο. Εκεί χάνεται η λογική. Κερδίζουμε τους αγώνες στο γήπεδο και τους χάνουμε στα χαρτιά επειδή παρανομούν οι άλλοι, πρώτα από όλους ο κ. Αρκουμάνης, στον οποίο έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά. Παραβιάζει το καθήκον του ο κ. Αρκουμάνης και τιμωρούμαστε εμείς που δεν έχουμε τη δικαιοδοσία να κάνουμε τίποτα. Ο αγώνας διεξήχθη ομαλά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα