Ασφυκτικές πιέσεις Λιου σε Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί η Ουάσινγκτον σε Βερολίνο για το ελληνικό χρέος. Ειδικότερα, σε νέα παρέμβαση προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προχώρησε ο ομόλογός του των ΗΠΑ Τζακ Λιου, ζητώντας του ευελιξία προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Στη κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν στο περιθώριο της συνάντησης των G7, ο Λιου υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη «να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για να βάλει το χρέος της Ελλάδας σε έναν βιώσιμο δρόμο μέσα από ουσιαστική ελάφρυνση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.

Ο Λιου είπε στον Σόιμπλε ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να είναι ευέλικτες προκειμένου να υπάρξει ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα στο ΔΝΤ, την Ελλάδα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, καθώς και το να βρεθεί μια διαχρονικά βιώσιμη λύση για το ελληνικό ζήτημα.

Αντίστοιχο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Υπογράμμισε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για το ενδεχόμενο κινδύνου για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική χρεοκοπίας τον Ιούλιο, στην περίπτωση που δεν λάβει χρήματα από το πρόγραμμα διάσωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα