Ατρόμητος όνομα και πράγμα, 0-1 το φάντασμα του Ολυμπιακού

Τραγικός για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός, έχασε 0-1 στο Φάληρο από τον Ατρόμητο, καθώς δεν κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την φοβερή άμυνα της ομάδας του Περιστερίου και στην πραγματικότητα διέθετε μόνο έναν παίκτη με εμπνεύσεις, τον Κούτρη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε καθολική υπεροχή (74%), αλλά ήταν ακίνδυνος. Στην πραγματικότητα είχε έξι ποδοσφαιριστές που έκαναν παιχνίδι, τον Κούτρη και τον Φιγκέιρας από τα άκρα και τους Μάριν , Οτζίτζα Καρσελά, Μάρτινς από τον άξονα, ωστόσο ουδείς από τους έξι κατάφερε να βρει τον Τζούρτζεβιτς σε θέση βολής, με εξαίρεση τον Κούτρη στο 44’ που σέντραρε, με τον Σέρβο φορ, όμως, να μην κάνει καλή κεφαλιά!

Με μία φάση σε ολόκληρο το 45λεπτο, ο Τάκης Λεμονής έπρεπε να κάνει κάτι από τον πάγκο και παρά το ότι νωρίς είχε σπαταλήσει αναγκαστικά μία αλλαγή (τραυματισμός Μπεν, είσοδος Μάριν), έβαλε στο 52’ τον Σεμπά στη θέση του ανούσιου Καρσελά. Ωστόσο, μία αντεπίθεση του Ατρόμητου, μία σέντρα του Ουάρντα και μία κεφαλιά-ψαράκι του Κυβρακίδη στο 60’ «πάγωσαν» το «Γ. Καραϊσκάκης» και υποχρέωσαν τον προπονητή του Ολυμπιακού και σε τρίτη αλλαγή, τοποθετώντας άμεσα τον Εμενίκε αντί του Μαρτίνς.

Με το 0-1 υπέρ των «μπλε» και μισή ώρα ακόμη στο ρολόι, το ματς πήρε δαιμονιώδη ρυθμό και πλέον το ζητούμενο δεν ήταν να εφαρμόσει ο Ολυμπιακός κάποιο ορθολογικό σύστημα (αν και θα έπρεπε με έναν τόσο καλά οργανωμένο Ατρόμητο των εννέα αμυντικών), αλλά να βγάλει τη γνωστή «ψυχή» του πρωταθλητή που πάντα κουβαλά τόσα χρόνια. Τι απέδειξε λοιπόν στη συνέχεια του αγώνα; Ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειμμα προσωπικότητας στην ομάδα, πέρα από κακή φυσική κατάσταση. Η ποιότητα για να διορθωθούν τα πράγματα υφίσταται βέβαια…

ΟΣΦΠ:  Προτό, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Μαρτίνς (61’ Εμενίκε), Καρσελά (52’ Σεμπά), Οφόε, Μπεν (13’ Μάριν), Τζούρτζεβιτς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Βασιλακάκης (83’ Ζησόπουλος), Ντιγκινί, Ούμπιντες (46’ Μπουζούλαζιτς), Ουάρντα, Μανούσος (71’ Καρασαλίδης)

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα