Αυξάνονται οι προσφυγές κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

Αυξάνονται οι προσφυγές κατα της επένδυσης στο Ελληνικό καθώς μετα την περιφέρεια Αττικής στο Ελεγκτικό Συνέδριο προσέφυγε ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας ως ιδιώτης αλλά και ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» και της Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια». Στην πρσοφυγή τους ζητούν την αναθεώρηση της απόφασης που «άναψε το πράσινο φως» για την επένδυση στο Ελληνικό.

Τόσο η προσφυγή των ιδιωτών όσο και αυτή της Περιφέρειας Αττικής θα συζητηθούν στις αρχές του 2015 στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του 6ου Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου. Εντωμεταξύ χθες κατέθεσε αίτηση αναθεώρησης η Περιφέρεια Αττικής και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, «με την αίτησή της η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε συμπληρωματικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το ΤΕΕ, αναφορικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης, το οποίο κρίθηκε εξευτελιστικό».

Επαναλαμβάνει δε «την κατηγορηματική βούλησή της να προασπίσει τη Δημόσια Περιουσία» και εν προκειμένω «τα 40.000 τ.μ. που διαθέτει στον χώρο του Ελληνικού». Η απόφαση του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πρόεδρος Σωτηρία Ντούνη, υπ΄ αριθμ. 3800/2014) είχε κρίνει νόμιμο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία LAMDA. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου, το οποίο είχε «παγώσει» στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου την σχετική διαδικασία.

Ο κ. Κόκκας στην αίτησή του υποστηρίζει ότι αν και ανακηρύχθηκε μειοδότης η εταιρεία LAMDA, στην πραγματικότητα αγοράστρια εταιρεία είναι «μια παντελώς άγνωστη εταιρεία ειδικού σκοπού του Λουξεμβούργου η Hellnikon Global της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο υπολείπεται των απαιτήσεων της όλης διαδικασίας παραχώρησης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα