Αυξάνουν οι… μνηστήρες για την Κεντροαριστερά

Παρά τη θερινή ραστώνη κορυφώνονται οι διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με το εγχείρημα της συμπόρευσης πολιτικών δυνάμεων για πρώτη φορά μετά το 2012 να έχει δυναμική.

Μετά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, φτάνει η ώρα για την ανακοίνωση του τρίτου υποψηφίου που, όπως όλα δείχνουν θα είναι ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. Την ερχόμενη Τετάρτη 23 Αυγούστου θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, όπου θα ανακοινώσει τις θέσεις του για τη «νέα ενωμένη Προοδευτική Παράταξη» και την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή του Νίκου Αλιβιζάτου αναμένεται να παραδώσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου τα σχετικά χρονοδιαγράμματα για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι τον Οκτώβριο που θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προέδρου του νέου σχήματος.

Βέβαια, οι μνηστήρες για το νέο σχήμα δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς είναι ζήτημα χρόνου να ανακοινωθούν κι άλλες υποψηφιότητες. Ως ενδεχόμενοι αρχηγοί εμφανίζονται μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Μόνο ο Παύλος Γερουλάνος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, καθώς διαφωνεί με το εγχείρημα της ΔΗΣΥ και τάσσεται υπέρ της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει τελικά προς το εγχείρημα ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι. Ο κ. Θεοδωράκης φέρεται να έχει σοβαρούς δισταγμούς που σχετίζονται με τα οργανωτικά του νέου εγχειρήματος, ενώ έχει δώσει στον εαυτό του μια άτυπη διορία για να αποφασίσει μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι προφανές, η στάση που τελικά θα κρατήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα επηρεάσει τις γενικότερες εξελίξεις στο εγχείρημα αλλά και ενδεχομένως να έχει παρενέργειες και σε άλλους σχηματισμούς όπως η Ώρα Αποφάσεων των Άννας Διαμαντοπούλου και Γιώργου Φλωρίδη.

Τέλος, σιγήν ιχθύος τηρεί για την ώρα η πλευρά του ΚΙΔΗΣΟ και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ αποστασιοποιημένος εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, διαφωνώντας ανοικτά με τη στρατηγική της Φώφης Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα