Αυξήθηκε 250% η σίτιση πολιτών από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία!

Η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου (και βήματα προς τα πίσω για τους πλειστηριασμούς)  προκειμένου να ξεκλειδώσει η δόση των 2,5 δισ. ευρώ, ωστόσο η κατάσταση  στην Ελλάδα παραμένει δραματική και χιλιάδες είναι οι πολίτες  που βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις.  

Τα στοιχεία που παρουσίασε το Crash online είναι αποκαρδιωτικά για την Ελλάδα της πείνας αφού καθημερινά  αυξάνονται και πληθύνονται οι πολίτες και οι οικογένειες που έχουν ξεπεράσει το όριο της φτώχειας και η μόνη λύση για αυτούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί και λίγο φαγητό βρίσκεται πλέον στα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Ακόμα και στις λεγόμενες καλές περιοχές, όπως αναφέρει το Crashonline, η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα σε ένα χρόνο όπως  ανέφεραν άνθρωποι που προσφέρουν υπηρεσίες στα Κοινωνικά Παντοπωλεία πολλών περιοχών της Αθήνας και της Αττικής η εγγραφή πολιτών και οικογενειών στα Κοινωνικά Παντοπωλεία μέσα σε ένα χρόνο-από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι και τον φετινό Οκτώβριο έχει αυξηθεί σε ποσοστό κατά 250%.

 

Αυτό  ανέφεραν μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του δήμου Γαλατσίου. Το Παντοπωλείο εκεί τον περσινό Οκτώβριο εξυπηρετούσε 50 οικογένειες. Τον φετινό Οκτώβριο το Κοινωνικό Παντοπωλείο έφθασε να εξυπηρετεί 250 οικογένειες. Και μάλιστα όμως μας ειπώθηκε εκκρεμούν ακόμα τουλάχιστον άλλες 50 αιτήσεις. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες περιοχές και σε άλλους δήμους.

 

Υπάρχει και ένα όμως σημαντικό στοιχείο που αποδεικνύει αυτό που λένε ότι, όπου φτωχός κι η μοίρα του. Το στοιχείο αυτό που φέρνει στην επιφάνεια το Crashonline έχει να κάνει με το γεγονός ότι κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των δήμων, που αποτελούν την τελευταία ανάσα ζωής για εκατομμύρια πλέον πολίτες σε όλες τις πόλεις της χώρας.

 

Ο κίνδυνος του αφανισμού των Κοινωνικών Παντοπωλείων προέρχεται από το γεγονός ότι το προσωπικό που υπάρχει σε αυτά και εξυπηρετεί τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τα Μνημόνια πληρώνεται με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους.

 

Η διατήρηση τους εναπόκειται πλέον στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής σε κάθε περιοχή να βρει τρόπο ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα