“Αυξήσαμε την φορολογία για να μην μειώσουμε τις συντάξεις”

Αυξήσαμε τους φόροους για να μην μειώσουμε τις συντάξεις, τόνισε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο λέγοντας θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και θα έχει ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου

Ειδικότερα, περιγράφοντας τι θα προβλέπει ο νέος εκλογικός νόμος, έκανε λόγο για απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους. Είπε επίσης ότι θα νομοθετηθεί η ψήφος στα 17 και το όριο εισαγωγής στη Βουλή θα παραμείνει στο 3%, ενώ ερωτηθείς για τις διαφωνίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τα όργανα του κόμματος.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται, προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να τεθεί άμεσα σε ισχύ, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών».

«Να τελειώσει η αυστηρή προτεσταντική προσέγγιση της λιτότητας»

Στην ανάγκη μετάβασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς μία «πιο αλληλέγγυα Ευρώπη» στάθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, στον απόηχο της επικράτησης του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να τελειώσει η αυστηρή προτεσταντική προσέγγιση της λιτότητας στην Ευρώπη.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι πρέπει να υπάρξουν δυναμικά βήματα δημοκρατικής, κοινωνικής, οικονομικής σύγκλισης, μέσα από μία πολιτική ενοποίησης. Παράλληλα, καταλόγισε σε αρκετές ευρωπαϊκές ηγεσίες ότι «εθελοτυφλούν», δημιουργώντας προβλήματα, αντί να τα επιλύουν.

Αναφερόμενος στην αύξηση της φορολογίας, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι ήταν η μοναδική επιλογή για να μην μειωθούν συντάξεις και μισθοί, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μειωθεί στο 2%, από 3,5% για το 2018.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων και παραδέχθηκε ότι κάποια από μέτρα είναι άδικα, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει ορισμένα από αυτά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα