Αυστηρά ίσες αποστάσεις

Εδώ και πολύ καιρό έχει αποσταλεί η πρόσκληση από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, στον Αλέξη Τσίπρα για να παραστεί στο άνοιγμα των διαδικασιών του Συνεδρίου την Παρασκευή το απόγευμα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με την Φώφη Γεννηματά στο Μαξίμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί. Όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση.

Βέβαια στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν λάβει τα μέτρα τους. Κι αυτό διότι όπως εκτιμούν εάν τελικά ο πρωθυπουργός παραστεί θα προσπαθήσει μέσω του χαιρετισμού του να ξεδιπλώσει το σχέδιο του για  άλωση της ΔΗΣΥ μέσω νέας πρόσκλησης για προοδευτική διακυβέρνηση μετά το τέλος των μνημονίων.

Ανάλογη επίθεση φιλίας αναμένουν στην Συμπαράταξη και από τη Νέα Δημοκρατία που θα εκπροσωπηθεί από τον εκ αντιπροέδρων Κωστή Χατζηδάκη, ενώ θα υπάρχει και βιντεοσκοπημένο μήνυμα Μητσοτάκη προς τους συνέδρους.

Όπως εκτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρούν μέσω πολωτικών μηνυμάτων να αποσπάσουν εν δυνάμει ψηφοφόρους από την ΔΗΣΥ.

Γι’ αυτό και όπως αναφέρουν συνεργάτες της κ. Γεννηματά , η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε εκατοστό από την στρατηγική των ίσων αποστάσεων και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τη Νέα Δημοκρατία. Η Φώφη Γεννηματά που δεν ανέλαβε την ηγεσία σε μια εύκολη και γόνιμη για το ΠΑΣΟΚ περίοδο δείχνει αποφασισμένη να φτάσει στις εκλογές με την Συμπαράταξη ενωμένη, μεγαλύτερη και αναβαπτισμένη από μια διαδικασία αρκετά μαζική για την εκλογή ηγεσίας από την βάση. Και στην πραγματικότητα δεν διαφωνεί με αυτό που επαναλαμβάνει ο κ. Βενιζέλος για την προοπτική εθνικής συνεννόησης με τον «ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα