Αυστηρή απάντηση του ΥΠ.ΕΞ. στην Αγκυρα για την Αγία Σοφία

Οργίλη απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, δια στόματος του εκπρόσωπου του υπουργείου, Στράτου Ευθυμίου στην Τουρκία που απαντούσε με ιδιαίτερα δεικτικό τρόπο στην αντίδραση της Ελλάδας, που εγκαλούσε την τουρκική πλευρά για την ανάγνωση κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία είχε εκδοθεί σε συνέχεια επικρίσεων, από ελληνικής πλευράς, ως προς την ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας ο κ. Στράτος Ευθυμίου. είπε τα εξής:«Όταν χάνεις το μέτρο ως προς την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε δυστυχώς κοιτάζεις στο εσωτερικό σου και βλέπεις γείτονες. Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

Υπενθυμίζεται ότι η κρατική Τηλεόραση της Τουρκίας μετέδωσε εκπομπή κατά την οποία αναγνώσθηκε το Κοράνι εντός της Αγίας Σοφίας, εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, παραβιάζει τον διεθνώς αναγνωρισμένο χαρακτήρα του ιστορικού αυτού χώρου ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ενέργεια αυτή οδήγησε στην έκδοση, χθες, καταδικαστικής ανακοίνωσης από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία απάντησε την Παρασκευή το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνοντας λόγο για ελλείμματα στο σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα