Αυστηρότερο πλαίσιο από το Facebook και Instagram για το εμπόριο όπλων

Στην απόφαση να διαγράψουν τις δημοσιεύσεις χρηστών που πωλούν παράνομα όπλα μέσω Facebook, προχώρησαν οι διαχειριστές του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι το ίδιο θα πράξουν για τις ανάλογες δημοσιεύσεις φωτογραφιών στο Instragram.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ τις επόμενες εβδομάδες, και θα αφορά στους χρήστες του Facebook ανά τον κόσμο, δηλαδή σε 1,3 δισεκατομμύρια άτομα.

Σημειώνεται ότι ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ, είχε ζητήσει ήδη από τους διαχειριστές του Facebook να θεσπίσουν τέτοιας φύσεως περιορισμούς στις αναρτήσεις των χρηστών, κάτι υποστηρίζεται επιπροσθέτως και από δημάρχους.

Για το ίδιο αίτημα είχαν συλλεχθεί και πάνω από 230.000 υπογραφές σχετικά με τέτοιου είδους αναφορές, με τις οποίες ζητείται από το Facebook να πάρει θέσει και να δράσει σχετικά.

Σημειώνεται ότι ειδικά στη Νέα Υόρκη η νομοθεσία για το εμπόριο και τη χρήση όπλων είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε σχέση με άλλες περιοχές των ΗΠΑ, κι έτσι δημιουργείται θέμα σχετικά με το ποιές δημοσιεύσεις θα διαγράφονται, αναλόγως από ποιά πολιτεία αναρτήθηκαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα