“Αυτή τη φορά είναι δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα”

Σημαντικές ειδήσεις για την Ελλάδα έβγαλε η πτήση ΑΖ 159 από Βρυξέλλες για Ρώμη. Στο αεροπλάνο επέβαινε ο Μάριο Ντράγκι και κατά την συνομιλία που είχε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με επιβάτες (η ιταλική εφημερίδα «Sole 24 Ore  μετέφερε τον διάλογο που είχε) τόνισε “πως αυτή τη φορά είναι δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα”. 

Κάποιοι συνεπιβάτες του Ιταλού τραπεζίτη παρέκαμψαν τους άνδρες της ασφαλείας του, Τεύτονες τους ονομάζει το άρθρο, για να τον ρωτήσουν τι γίνεται με την Ελλάδα. Ο κ. Ντράγκι τους είπε: «Δεν ξέρω, αυτή τη φορά τα πράγματα για την Ελλάδα είναι δύσκολα».
Κάποιος άλλος τον ρώτησε αν υπάρχει κίνδυνος να ζητήσει ο Τσίπρας χρήματα από τον Πούτιν, σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ. Ο Μάριο Ντράγκι απάντησε: «Όχι, δεν φοβάμαι κάτι τέτοιο. Ο Πούτιν δεν μπορεί να δώσει χρήματα στην Ελλάδα διότι δεν έχει».

Σε ένα αεροπλάνο, γεμάτο από δημοσιογράφους, ο κύριος Ντράγκι, εμφανώς κουρασμένος, χάρισε μόνο λίγα χαμόγελα… «Διάβαζε γρήγορα τα μηνύματα στο κινητό του, ξεφύλλιζε εφημερίδες και έπινε κάτι χαλαρό. Μετά άκουσε μουσική από το iPod», μεταφέρει ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα