Αυτοί είναι οι Έλληνες των Panama Papers

Oύτε ένας, ούτε δύο, αλλά 400 Έλληνες με 223 offshore βρίσκονται στα λεγόμενα Έγγραφα του Παναμά (panama papres) τα οποία προκάλεσαν ένα παταγώδες σκάνδαλο καθώς αποκάλυψαν αναρίθμητα κρούσματα φοροδιαφυγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλα τα ονόματα δημοσιοποιήθηκαν εν μέρει την Τρίτη στο Διαδίκτυο, στον ιστότοπο της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ που συστάθηκαν σε 21 διαφορετικούς φορολογικούς παραδείσους. Στα Panama Papers αναφέρονται 223 εταιρείες που σχετίζονται με την Ελλάδα, 400 ονόματα αξιωματούχων και σχετιζόμενων με τις offshore, 77 ενδιάμεσοι και πάνω από 313 διευθύνσεις.

Οπως γράφει το «Εθνος», τα συγκεκριμένα στοιχεία, που προέρχονται από την απύθμενη δεξαμενή των Panama Papers, βρίσκονται πλέον «φάτσα κάρτα» στο διαδίκτυο, χωρισμένα σε κατηγορίες και προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος μπορεί μάλιστα να καταδυθεί στον σκοτεινό κόσμο των offshore προχωρώντας σε σχετικές online αναζητήσεις με βάση λέξεις-κλειδιά.

Όλα τα ονόματα εταιρειών και προσώπων εδώ:

Αντίστοιχα εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα για την Κύπρο. Η λέξη Cyprus βγάζει 6.374 offshore εταιρείες, 3.678 δικαιούχους-στελέχη εταιρειών, 183 μεσάζοντες και 2.385 διευθύνσεις, οι περισσότερες σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα