Αυτοί είναι οι μνηστήρες που διεκδικούν τον ΟΛΠ

Τρεις είναι τελικά οι μνηστήρες που θα διεκδικήσουν τον  Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς με τις οικονομικές προσφορές για την πώλησή του να ανοίγουν στις 12 Ιανουαρίου.

Η κατάθεση των προσφορών ολοκληρώθηκε στη Morgan Stanley του Λονδίνου. Ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ, επέδειξαν η κινεζική Cosco, η δανέζικη APM Terminals και η ICTS από τις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, οι επενδυτές θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς θα πρέπει να δώσουν το «παρών» στο διοικητικό συμβούλιο οι ξένοι παρατηρητές και εμπειρογνώμονες, όταν θα ανοιχτούν οι προσφορές.

«Πρέπει να είναι όλοι παρόντες όταν θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές», ανέφερε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Επομένως, λόγω διακοπών θα καθυστερήσουμε λίγο το άνοιγμα. Θα πάμε δηλαδή γύρω στις 10 Ιανουαρίου», πρόσθεσε.

Όταν θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2016 από το ΤΑΙΠΕΔ ο νέος υποψήφιος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ, το Ταμείο αναμένεται να ζητήσει από το συγκεκριμένο επενδυτή νέα βελτιωμένη προσφορά.

Αρχικά θα διατεθεί το 51% των μετοχών του Οργανισμού και στη συνέχεια το υπόλοιπο 16% σε ορίζοντα πενταετίας, ανάλογα τις επενδύσεις που θα ακολουθήσουν στο λιμάνι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα