Αυτοί που θα μας απασχολήσουν

 

Η παραγωγή καλών Ελλήνων ποδοσφαιριστών είναι το ζητούμενο και οι μεγάλες ομάδες της χώρας πρέπει πάντα να καραδοκούν αν θέλουν να αποκτούν τους καλύτερους, τους πιο ελπιδοφόρους και τους πλέον εξελίξιμους. Τέσσερις ποδοσφαιριστές της νέας γενιάς έκαναν εσχάτως το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους, ωστόσο μέσα στο 2017 αναμένεται να ακολουθήσουν μερικοί ακόμη. Ποιοι θα είναι αυτοί; Έχει ενδιαφέρον να δούμε… Η «Α» σας αποκαλύπτει πέντε «διαμαντάκια» (από 18 μέχρι 21 έτους) που ίσως απασχολήσουν τη νέα χρονιά τους τέσσερις μεγάλους, που αναγκαστικά πρέπει να στρέφονται και προς την εγχώρια αγορά.

Τα παιδιά αυτά βρίσκονται σε διαδικασία καθιέρωσης και με λίγη τύχη ίσως μπουν στο μάτι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ (18 χρονών, επτά μηνών). Επιθετικός του Ατρόμητου

Για τον ενήλικα από τον περασμένο Μάιο επιθετικό του Ατρόμητου ακούγονται τα καλύτερα. Ο Δημήτρης Λημνιός αγωνίζεται ως σέντερ φορ, ενώ παίζει και στις δύο πλευρές ως εξτρέμ. Είναι Βολιώτης και κοντά στην πατρίδα του, στη Λάρισα, πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Super League με εναέριο γυριστό. Εντυπωσιακό τέρμα! Έχει θαυμάσια τελειώματα και το έχει αποδείξει κυρίως στις μικρές Εθνικές ομάδες. Αν βελτιώσει την τακτική του προσέγγιση όταν παίζει στα άκρα θα γίνει ολοκληρωμένος επιθετικός, αφού ήδη βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο στην αποτελεσματικότητα. Εξελίξιμος και θα απασχολήσει όλες τις μεγάλες ομάδες.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΣΤΑΚΟΣ (20 χρονών, πέντε μηνών). Επιθετικός του Ατρόμητου

Άλλη περίπτωση ο ύψους 1,92 Μιχάλης Μπαστακός της ομάδας του Περιστερίου. Πρόκειται για ένα «ακατέργαστο διαμάντι», έναν υψηλόσωμο φορ που ξέρει πολύ μπάλα για το ύψος του, αλλά χρειάζεται δουλειά στα τελειώματα και στην ταχύτητα, προκειμένου να γίνει ποδοσφαιριστής με εκρηκτικά χαρακτηριστικά. Έχει πάρει λιγότερες ευκαιρίες από τον Λημνιό, καθώς είναι παίκτης που χρειάζεται περισσότερο δέσιμο με τους συμπαίκτες του για να γίνει αποδοτικός, ωστόσο το… κόλλησε το γκολάκι του στο ματς Κυπέλλου με τον Πανθρακικό, όπου πραγματοποίησε φανταστική εμφάνιση. Έχει τρεις συμμετοχές με την Εθνική Νέων. Καμία μεγάλη ελληνική ομάδα δεν έχει Έλληνα σέντερ φορ με τα χαρακτηριστικά του.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (20 χρονών, ένδεκα μηνών). Αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης

 

Οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης ανακάλυψαν τον Πατρινό Γιώργο Κυριακόπουλο σε ηλικία 17 ετών. Πήρε πέντε παιχνίδια τη σεζόν 2013-2014, αλλά τις πραγματικές του δυνατότητες της ξεδίπλωσε πέρσι σε 30 παιχνίδια με τη φανέλα του Εργοτέλη και της Λαμίας. Τα πήγε καλά και στις δύο ομάδες για να επιστρέψει φέτος στον Αστέρα σε ηλικία 20 ετών. Για την ώρα είναι «παγκίτης», καθώς έχει παίξει σε τέσσερα παιχνίδια, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη ελληνική ομάδα που να μη θέλει έναν καλό εξελίξιμο αριστερό οπισθοφύλακα. Μετράει 15 συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές ομάδες.

 

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ (21 χρονών, πέντε μηνών). Αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα

 

Έτοιμος ποδοσφαιριστής είναι ο Λεονάρντο Κούτρης. Ο μεγαλύτερος της παρέας των νεαρών αστέρων του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της εξαιρετικής ομάδας που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ροδίτης με βραζιλιάνικες ρίζες ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Εργοτέλη και το καλοκαίρι τον «τσίμπησε» ο ΠΑΣ, ρίχνοντάς τον αμέσως στα βαθιά. Έχει παίξει σε 15 παιχνίδια φέτος, μετράει μάλιστα ένα γκολ και δύο ασίστ και φυσικά ανταποκρίνεται άριστα στο απαιτητικό για τα ακραία μπακ 3-5-2 του Γιάννη Πετράκη. Ο ΠΑΣ για τον Κούτρη δεν θα ζητήσει ψίχουλα και μάλλον μιλάμε για παίκτη που η αξία του σήμερα ξεπερνά τα 400 χιλιάρικα. Πέντε φορές διεθνής με τις μικρές Εθνικές.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΗΚΙΩΤΗΣ (20 χρονών, πέντε μηνών). Επιθετικός της Βέροιας

Η Βέροια έχει πολλά χρόνια να βγάλει από τα σπλάχνα της ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή και αυτή τη φορά πιστεύουν στη «Βασίλισσα του βορρά» ότι έχουν χτυπήσει το «τζακ-ποτ». Ο 20χρονος Δημήτρης Μεληκιώτης φέτος έχει αρχίσει να καθιερώνεται και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του στα τέσσερα ματς που έπαιξε ως βασικός, έκανε τα καλύτερά της παιχνίδια στη φετινή Super League. Συνολικά στην καριέρα του με το σύλλογο της Ημαθίας (16 ματς) και την Εθνική Ελπίδων (3 ματς) έχει δύο γκολ, αλλά σε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής. Το μοναδικό του τέρμα στη Super League το σημείωσε πέρσι στη Λεωφόρο κόντρα στο Παναθηναϊκό, σε μία φάση που έδειξε φονικό ένστικτο, κερδίζοντας την μπάλα ανάμεσα στο σέντερ μπακ και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ, μπαίνοντας με την μπάλα στα δίχτυα! Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν την ΑΕΚ να έχει συμφωνήσει μαζί του!

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα