Αυτός ήταν ο τζιχαντιστής που αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη

Aιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη στέλνοντας στο θάνατο 11 άτομα. Ο 28χρονος Σύρος, γεννημένος στη Σαουδική Αραβία,  Ναμπίλ Φαντλί, περι ου ο λόγος,  ήταν ο τζιχαντιστής – βομβιστής αυτοκτονίας που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης και την Τετάρτη οι αρχές της Τουρκίας έδωσαν στην δημοσιότητα την φωτογραφία του. 

Οι αρχές έφτασαν στην αναγνώρισή του από ένα κομμένο δάχτυλο που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης και το δακτυλικό αποτύπωμα του οποίου οδήγησε στον Φατλί, που είχε μπει στην Τουρκία στις 5 Ιανουαρίου ως πρόσφυγας από τη Συρία και είχε καταγραφεί σε τμήμα αλλοδαπών μαζί με άλλα τέσσερα άτομα αναφέρει το πρακτορείο Dogan.

Ο 28χρονος είχε ζητήσει άσυλο στην Τουρκία όταν εμφανίστηκε στο τμήμα καταγραφής μεταναστών στη συνοικία Ζεϊτινμπουρνού της Κωνσταντινούπολης. Ο Φαντλί και οι άλλοι τέσσερις άνδρες δήλωσαν συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, στην οποία έμειναν για μερικές μέρες αναφέρει η Hurriyet Daily News.

Την ώρα που δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του βομβιστή της Κωνσταντινούπολης, έγινε γνωστό πως οι τουρκικές αρχές προχώρησαν και σε μια σύλληψη σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση της Τρίτης. “Ένας άνθρωπος τέθηκε το βράδυ της Τρίτης υπό κράτηση μετά την επίθεση αυτή. Η έρευνα συνεχίζεται σχολαστικά και με την μεγαλύτερη προσοχή” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η τουρκική αστυνομία κρατά τρεις Ρώσους ως υπόπτους για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Οι συλλήψεις έγιναν στην Αττάλεια, όπου κατά τη διάρκεια των ερευνών η αστυνομία κατάσχεσε έγγραφα και CD κατά την έρευνα στο σπίτι των τριών υπόπτων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Το ρωσικό προξενείο επιβεβαίωσε την κράτηση τριών Ρώσων πολιτών υπόπτων για διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα