Αυτός είναι ο 22χρονος μακελάρης τζιχαντιστής του Μάντσεστερ

Ο Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι, ένας 22χρονος λιβυκής καταγωγής είναι ο μακελάρης τζιχαντιστής του Μάντσεστερ με τους 22 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες και τη φωτογραφία του έδωσαν στη δημοσιότητα οι βρετανικές Αρχές.

Στη φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί πριν από κάποια χρόνια, ο Αμπέντι φαίνεται να παρακολουθεί κάποιου είδους μάθημα σε τζαμί.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ ο Αμπέντι ήταν γνωστός στις βρετανικές Αρχές χωρίς, ωστόσο, να είναι αντικείμενο κάποιες ενεργής έρευνας αλλά πιθανότατα αντιμετωπιζόταν σαν περιφερειακό πρόσωπο όπως ο Χαλίντ Μασούντ ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι στη βρετανική Βουλή.

Μπλεγμένος σε συμμορίες

Ο 22χρονος τζιχαντιστής, γεννημένος στη Βρετανία, με καταγωγή από τη Λιβύη, που ανατινάχτηκε στο Μάντσεστερ Αρένα σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ήταν μπλεγμένος για χρόνια με συμμορίες και μόλις το τελευταίο διάστημα «επέστρεψε» στο Ισλάμ και ριζοσπαστικοποιήθηκε.

Η δε οικογένειά του ήταν βαθιά θρησκευόμενη και μοναχική.Η οικογένεια αποτελείτο από πέντε ή έξι άτομα.Ο Αμπέντι ήταν το δεύτερο στη σειρά από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού από τη Λιβύη.Αρχικώς μετανάστευσαν στο Λονδίνο και πριν από περίπου μία 10ετία, μετακινήθηκαν στο Μάντσεστερ.

Τα δύο από τα τέσσερα παιδιά παρουσιάζουν στους λογαριασμούς στους, στο Facebook, ως γενέτειρά τους, την Τρίπολη της Λιβύης.

Η οικογένεια αναχώρησε πριν τα Χριστούγεννα για τη Λιβύη, αφήνοντας πίσω της τον 22χρονο και τον μεγαλύτερο αδελφό του Ισμαΐλ.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας του Μάντσεστερ Αρένα γεννήθηκε το 1995 και το πλήρες όνομά του είναι Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι.Είχε δηλωθεί, μαζί με τον αδελφό του Ισμαΐλ και τη μητέρα του Σάμια, ότι ζούσαν στο σπίτι της οδού Έλσμορ, στο Μάντσεστερ.

Στο δεύτερο σπίτι της οικογένειας, καθώς στο άλλο, στην περιοχή Fallowfield, είχαν δηλωθεί ο πατέρας και τα υπόλοιπα παιδιά.

Μέχρι τον Ιανουάριο, ο 23χρονος αδελφός του Ισμαΐλ εργαζόταν στο Park Cake Bakery.Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν υπάρχει πλέον στο προσωπικό της, ενώ η Αστυνομία ανακοίνωσε πως συνελήφθη.Άλλη αναφορά ήθελε τον Ισμαΐλ να έχει προσληφθεί στο τζαμί του Μάντσεστερ.Ο Σαλμάν Αμπέντι δεν ήταν φανατικός μουσουλμάνος πριν από μερικούς μήνες.

Όλα συνέβησαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ενώ οι βρετανικές Αρχές εξετάζουν τις καταγγελίες για μία γυναίκα που φέρεται να τον συνόδευε, μετά από αναφορές που έκαναν αυτόπτες μάρτυρες.

Είχε τη βόμβα σε μια τσάντα

Η αστυνομία κατά τον Guardian έχει στη διάθεσή της βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον Αμπέντι να μπαίνει μέσα στο Manchester Arena όπου και πυροδότησε τη βόμβα.Κατά το δημοσίευμα ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν χειροποιήτος και «ανώριμος» κατασκευάστηκε στη Βρετανία και ήταν τοποθετημένος σε μια τσάντα.

Πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας είπε στην εφημερίδα ότι η συγκεκριμένη επίθεση «μας φέρνει πίσω» γιατί μια παρόμοια επίθεση είχε να συμβεί στη Βρετανία από το 2005.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα