Αυτός σκότωσε τον Ρώσο πιλότο – Τούρκος νεοναζί των Γκρίζων Λύκων

Βρέθηκε το πρόσωπο που σκότωσε τον ένα εκ των δύο Ρώσων πιλότων, χειριστών  του μαχητικού αεροσκάφους Su-24 που καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 την Τρίτη, ενώ έπεφταν με τα αλεξίπτωτά τους.

Πρόκειται για τον  εμφανιζόμενο ως Τουρκμένο τζιχαντιστή Αλπασλάν Τσελίκ , που ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση στον αέρα του πιλότου.  Είναι Τούρκος νεοναζί της ακροδεξιάς οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι.

«Και οι δύο πιλότοι βρέθηκαν νεκροί. Οι σύντροφοί μας άνοιξαν πυρ εναντίον τους στον αέρα [ενώ έπεφταν με τα αλεξίπτωτα] και σκοτώθηκαν στον αέρα», δήλωσε ο Αλπασλάν Τσελίκ, οπλαρχηγός που μάχεται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ο οποίος είναι σύμμαχος της Αλ Κάιντα και μισθοφορική δύναμη των Τούρκων στη Συρία.

Όπως αποκαλύφθηκε, μέσω Twitter, ο Αλπασλάν Τσελίκ είναι Τούρκος υπήκοος από την πόλη Κεμπάν, της επαρχίας Ελαζίγκ (Elazığ), στην ανατολική Τουρκία και μάλιστα δεν πρόκειται για κάποιον τυχαίο.

Είναι ο γιος του πρώην δημάρχου της πόλης και μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι.

Εδώ λοιπόν διαμορφώνεται το εξής «τοπίο». Τουρκικά μαχητικά F-16 κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας για 17 δευτερόλεπτα (τόσο κράτησε η υποτιθέμενη παραβίαση) και ο ο οπλαρχηγός των Τουρκμένων (εάν είναι και Τουρκμένοι και όχι άπαντες Γκρίζοι Λύκοι), είναι ένας Τούρκος ακροδεξιός.

Πρόκειται δηλαδή για μια ξεκάθαρη πολεμική ενέργεια της Τουρκίας ενάντια στη Ρωσία που κατέληξε σε έγκλημα πολέμου Τούρκων παρακρατικών – παραστρατιωτικών που μάχονται στο έδαφος της Συρίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα