Αυτό θα είναι το νέο «παλάτι» της Τσέλσι (pics)

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της Τσέλσι ότι προχωρά το πλάνο για την κατασκευή νέου γηπέδου, ο σύλλογος του Λονδίνου κυκλοφόρησε τις πρώτες φωτογραφίες από το σχεδιασμό και την όψη του νέου «παλατιού».

Το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής όπου εδρεύει η Τσέλσι θα εξετάσει μέσα στο 2016 εξ ολοκλήρου το πρότζεκτ, το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό, ενώ θα προσφέρει αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτό περιλαμβάνει εκτός του γηπέδου διάφορα αναπτυξιακά έργα, ώστε περιβαλλοντικά να πάρει την έγκριση, και στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει η κατεδάφιση του «Στάμφορντ Μπριτζ» και μετέπειτα η έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου «σπιτιού» του συλλόγου.

Την αρχιτεκτονική μελέτη και την κατασκευή του νέου γηπέδου της Τσέλσι (το οποίο αν πάνε όλα καλά θα είναι έτοιμο μέχρι το 2020) θα αναλάβει η ελβετική αρχιτεκτονική εταιρία Herzog & de Meuron, η οποία είχε εκπονήσει στο παρελθόν την κατασκευή του Σεντ Γιάκομπ Παρκ της Βασιλείας, του Allianz Arena της Μπάγερν Μονάχου και της «Φωλιάς του Πουλιού» στο Πεκίνο.

Το νέο γήπεδο της Τσέλσι θα έχει χωρητικότητα 60,000 θέσεων σε ένα πρότζεκτ το οποίο υπολογίζεται ότι θα κοστίσει συνολικά το ποσό των 500 εκατομμυρίων λιρών, ξεπερνώντας δηλαδή κατά 110 εκατομμύρια λίρες το Emirates Stadium της Άρσεναλ, του οποίου το κόστος το 2006, όταν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, κόστισε το ποσό των 390 εκατομμυρίων λιρών.

chelsea6_0

chelsea11

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα