Αυτό θα πει ΑνΕπάρΚεια

 

Είναι φανερό πια πως η ΑΕΚ έχασε ότι κέρδισε με τις μεγάλες νίκες στα ντέρμπι την περσινή σεζόν, τη νοοτροπία της μεγάλης ομάδας, χασούρα που της έχει στερήσει ένα σωρό βαθμούς σε ματς που ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο. Ο Ζοζέ Μοράις έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που παρά τις απουσίες δείχνει να παίζει πιο οργανωμένα και δουλεμένα, αλλά αυτό δεν φτάνει, δεν έφτανε ούτε στην Κέρκυρα το σαββατόβραδο που μας πέρασε.

Το 1-1 δεν οφείλεται στις χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ, αλλά στη δεδομένη ανεπάρκεια προσωπικότητας που εμφανίζει αυτή η ομάδα που πάλι έχασε το υπέρ της προβάδισμα, όπως με τον Ατρόμητο και την Αναγέννηση (όπως παραλίγο και με τη Λάρισα).  Ήταν η πρώτη φορά φέτος που πέτυχε ένα γκολ και δεν κατέφερε να σημειώσει δεύτερο κι αν αυτό είναι κάτι καινούριο, τότε θα πρέπει να προβληματίσει ακόμη περισσότερο.

Η σε ατομικό επίπεδο κριτική μάλλον είναι περιττή γι’ αυτή την ομάδα. Με εξαίρεση τον σταθερό Μάνταλο, όλοι οι άλλοι έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, σπάνια όμως καταφέρνει η ΑΕΚ να παρατάσσεται με πολλούς διακριθέντες. Ο Ζοζέ Μοράις μέχρι στιγμής κάνει μισές δουλειές. Διορθωμένη τακτική προσέγγιση των αγώνων, άλλα συνολικά παθητική νοοτροπία, πράγμα απαράδεκτο για τη μεγάλη ελληνική ομάδα.

Ο Πορτογάλος κακώς κρίνεται από τώρα για το έργο του και δεν θα έπρεπε να δημιουργείται τόσο μεγάλη πίεση, αλλά στην Ελλάδα ζούμε και δεν μπορεί να ξεφύγει από τον γενικό κανόνα. Η διοίκηση θα κληθεί να βοηθήσει το Γενάρη, αυτό είναι δεδομένο. Όσον αφορά στους στόχους, κανονικά θα έπρεπε να οριοθετούνται σε φυσιολογικά πλαίσια, Κύπελλο και κατάκτηση δεύτερης θέσης. Αν θέλουν πρωτάθλημα στην ΑΕΚ, τότε εξακολουθεί να ισχύει ένα «δεδομένο». Να φτάσει να υποδέχεται η Ένωση τον Ολυμπιακό στο δεύτερο γύρο με τη διαφορά στου 5-6 πόντους. Αυτή τη στιγμή είναι πάλι στους 9 και με τη νοοτροπία που διέπει αυτό το σύνολο δύσκολα θα μειωθεί.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα