“Αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι μια επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας”

Τον Προκόπη Παυλόπουλο συνάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στο πλαίσιο της παρουσίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.”Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο’ ” ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Tο κουράγιο του Ελληνικού λαού «και κυρίως αυτών που είναι πιο φτωχοί από τους υπόλοιπους Έλληνες και Ευρωπαίους» εξήρε αρχικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν την έναρξη της συνάντησης τους.

«Αυτό το οποίο κάνει η Ελλάδα δεν είναι ένα μήνυμα που οφείλει να καταβάλει στις Βρυξέλλες, είναι μια επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

O πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι «Το πρόγραμμα εφαρμόζεται, η δόση εκταμιεύεται και επομένως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για προγράμματα προσαρμογής».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «το βασικό θέμα (σ.σ. της επίσκεψής του) θα είναι το μεταναστευτικό. Και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να τονιστεί ότι η αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι αμφίδρομη»

Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι «ποτέ δεν συμμερίστηκα την παράλογη λογική η Ελλάδα να αποβληθεί από την Ευρώπη και γι” αυτό χρησιμοποίησα όλα τα μέσα για να αποφευχθεί το Grexit».

«Και τελικά εμείς ήμασταν αυτοί που νικήσαμε. Διότι θα ήταν παράδοξο να εξαλειφθεί η Ελλάδα από τη ζώνη του Ευρώ. Εμείς τελικά νικήσαμε και η Ελλάδα στο εξής διανύει την απόσταση για να επιστρέψει στο δρόμο της ευημερίας και μένα αυτή η Ελλάδα μου αρέσει, αυτή που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία».

Εξέφρασε, δε, την ευχαριστία του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο «γιατί με στηρίξατε στην προσπάθεια αυτή. Ήταν πολύ σημαντικό να γνωρίζω ότι ο πρώτος των Ελλήνων ήταν μαζί μου»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα