Αφήνει την προεκλογική εκστρατεία και πάει διακοπές η Μέρκελ

Αν και απομένουν μόλις δύο μήνες για την διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών, η Άνγκελα Μέρκελ αφήνει την προεκλογική εκστρατεία και πάει διακοπές. Σε αυτό την βοηθά βέβαια και το άνετο προβάδισμα που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η Άνγκελα Μέρκελ θα περάσει τρεις εβδομάδες, παραθερίζοντας στις ιταλικές Άλπεις και ακούγοντας όπερα. Κάποιοι ερμηνεύουν αυτή την απόφαση της κ. Μέρκελ ως μια αντανάκλαση της αυτοπεποίθησης που νιώθει ότι θα κερδίσει μια τέταρτη θητεία ή ως μια φυσιολογική ανθρώπινη επιθυμία για ξεκούραση.

Το Ρόιτερς ωστόσο επισημαίνει ότι αυτή η επιλογή της καγκελαρίου συνιστά μια έξυπνη στρατηγική να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να προκύψουν νέες ειδήσεις που θα μονοπωλούσαν την επικαιρότητα και θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες στις δημοσκοπήσεις.

Στόχος της Μέρκελ φαίνεται ότι  είναι να «ναρκώσει» το εκλογικό σώμα και να δείξει στους ψηφοφόρους ότι είναι υπεράνω των πολιτικών διενέξεων κι επιλέγει να το κάνει ακριβώς τη χρονική στιγμή που οι περισσότεροι Γερμανοί θα πάρουν το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας άδειάς τους των έξι εβδομάδων, αναφέρουν οι αναλυτές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει πάντως, ακριβώς πότε και πού θα πάει η Άγγελα Μέρκελ για διακοπές. «Η καγκελάριος βρίσκεται πάντα σε υπηρεσία» τόνισε ο ίδιος σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Και πρόσθεσε: «Πάντα μπορεί να τη βρει κανείς, πάντα μπορεί να εργάζεται και πάντα είναι ενήμερη για τα τρέχοντα γεγονότα. Όμως, θα πάρει κι η ίδια επίσης λίγες ημέρες για να χαλαρώσει φέτος. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια ή τον προορισμό της».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα