Αφήνει τον Πειραιά για τη Βαρκελώνη

Μετά από τρία χρόνια στο λιμάνι και στον Ολυμπιακό, όπου κέρδισε τους πέντε από τους έξι εγχώριους τίτλους που διεκδίκησε, ο Ρομπέρτο Γκάγκο, αποχαιρετά την «ερυθρόλευκη» ομάδα με την οποία τόσο δέθηκε.

Ο 30χρονος πορτιέρο, διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές της Ισπανίας, αλλά όχι με την ανδρών, ήρθε το 2013 ως δανεικός από την Ατλέτικο, αγοράστηκε την επόμενη χρονιά με 6.000.000 και τελικά θα πουληθεί στην Εσπανιόλ με λιγότερα χρήματα, καθώς στον Πειραιά σέβονται την επιθυμία του να φύγει και θεωρούν ότι τα έβγαλε τα λεφτά του, με τους βαθμούς που χάρισε στο Champions League.

Ο κατά πολλούς κορυφαίος ξένος τερματοφύλακας που ήρθε ποτέ να αγωνιστεί στην Ελλάδα (ίσως να τον ξεπερνά ο Βάντσικ) ξεκίνησε την καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτης όπου έπαιξε ελάχιστα, αγωνίστηκε δανεικός στην Ταραγόνα, πέρασε από την Μπενφίκα που δεν έπεισε, έδειξε την αξία του στη Σαραγόσα, αλλά τα καλύτερά του παιχνίδια τα έκανε αδιαμφισβήτητα στον Ολυμπιακό.

Στην Εσπανιόλ αναμένεται να πάρει τη φανέλα του βασικού και σίγουρα θα προσπαθήσει να πείσει τους συμπατριώτες του ότι αξίζει μία κλήση και στην Εθνική Ανδρών της Ισπανίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα