Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ολύμπια. Θερμά χειροκροτήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος παραβρέθηκε στο αφιέρωμα που ετοίμασε η Εθνική Λυρική Σκηνή στο συμφωνικό και οπερατικό του έργο, με αφορμή τα 90στά του γενέθλια.

 Την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διεύθυνε ο Ηλίας Βουδούρης με σολίστ τους διακεκριμένους Μονωδούς Τζούλια Σουγλάκου, Τζίνα Πούλου, Ελένη Δάβου, Γιάννη Χριστόπουλο, Πέτρο Μαγουλά.

 Παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από την 1η, τηνκαι την 7η (Εαρινή) Συμφωνία, τις όπερες Αντιγόνη, Μήδεια, Ηλέκτρα, το ορατόριο Κάντο Χενεράλ και το Μπαλέτο Ζορμπάς.

Μίκης Θεοδωράκης - Μύρων Μιχαηλίδης, Καλλ. Δντης ΕΛΣ
Μίκης Θεοδωράκης – Μύρων Μιχαηλίδης, Καλλ. Δντης ΕΛΣ
Τζίνα Πούλου (σοπράνο), Ελένη Δάβου (μέτζο σοπράνο), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος), Ορχήστρα - Χορωδία ΕΛΣ - Ηλίας Βουδούρης (αρχιμουσικός)
Τζίνα Πούλου (σοπράνο), Ελένη Δάβου (μέτζο σοπράνο), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος), Ορχήστρα – Χορωδία ΕΛΣ – Ηλίας Βουδούρης (αρχιμουσικός)
Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος), Ορχήστρα - Χορωδία ΕΛΣ - Ηλίας Βουδούρης (αρχιμουσικός)
Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος), Ορχήστρα – Χορωδία ΕΛΣ – Ηλίας Βουδούρης (αρχιμουσικός)
Οι συντελεστές της συναυλίας με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Αθανάσιο Κ. Θεοδωρόπουλο, Πρόεδρο της ΕΛΣ, και τον Μύρωνα Μιχαηλίδη, Καλλ. Δτνή της ΕΛΣ
Οι συντελεστές της συναυλίας με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Αθανάσιο Κ. Θεοδωρόπουλο, Πρόεδρο της ΕΛΣ, και τον Μύρωνα Μιχαηλίδη, Καλλ. Δτνή της ΕΛΣ
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα