“Αφού είμαστε σε δανεικά, τι θέλει να κάνει τον μάγκα ο Τσίπρας;”

Λάβρος κατά πάντων ήταν ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ANT1 το πρωί της Τετάρτης.Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επιτέθηκε σε Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ενώ δεν γλίτωσε από τα πυρά του ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα ζήτησε να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δουλεύουν ενώ έκανε και προτάσεις  για το πως πρέπει να δίνονται οι συντάξεις.

Έχουν γίνει πολλά εγκλήματα στην Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια. Όλες οι κυβερνήσεις ήταν αναξιόπιστες. Και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας κορόιδευαν τους ξένους, πέρναγαν στη Βουλή κάποιους νόμους και έμεναν μόνο στη Βουλή» σημείωσε αρχικά ο Βασίλης Λεβέντης.Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «το ΔΝΤ θεωρεί ότι έχει μπροστά του μια χώρα σοβαρή που τηρεί το λόγο της. Ποιον λόγο τηρήσαμε εμείς;».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε: «Για αυτό φωνάζω εγώ να πέσει ο Τσίπρας, για να έρθει μια κυβέρνηση 250 εδρών να προσελκύσει επενδύσεις» σημειώνοντας:

«Δεν θα περιμένω εγώ να έρθει η διάθεση στον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα. Έχουν τις ευθύνες τους. Αν η χώρα καταστραφεί ακόμη και τη φυλακή θα αντιμετωπίσουν οι κύριοι.»

Ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση για τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού στο θέμα του έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους.

«Δεν έπρεπε να αυθαιρετεί η κυβέρνηση, πάμε μαζί σε ένα πρόγραμμα, γιατί να το κρύψει από τους ξένους και να το κάνει μόνος του, τσαμπουκάς είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός; Αφού είμαστε σε δανεικά, σε ένα κύκλο υποτέλειας τι θέλει να κάνει τον μάγκα ο Τσίπρας;» σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

«Θα έπαιρνε την άδεια είμαι σίγουρος, διότι οι ξένοι δεν είναι κτήνη. Θέλω να πιστεύω ότι αφού υπήρξε περίσσευμα θα έπαιρνε την άδεια» πρόσθεσε.

“Το 30% των υπαλλήλων στο Δημόσιο δεν παράγει- Να απολύονται”

Μη λαμβανομένων μέτρων, μπαίνουμε σε καθεστώς Βουλγαρίας, όπου μισθοί και συντάξεις θα κόβονται αυτόματα”, τόνισε ακόμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ζήτησε να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δουλεύουν, υποστηρίζοντας ότι το 30% των υπαλλήλων στο Δημόσιο δεν παράγει. “Είναι δημόσιος κίνδυνος”, είπε και σημείωσε ότι πρέπει να γίνει μελέτη για το ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τις υψηλές συντάξεις

Πρότεινε να τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τις υψηλές συντάξεις και να τεθεί πλαφόν για όσους λαμβάνουν δύο και τρεις κύριες συντάξεις. Είπε χαρακτηριστικά ότι όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια και είναι συνταξιούχοι αλλά έχουν χαμηλή σύνταξη θα πάρουν και το έκτακτο επίδομα και σημείωσε πως έτσι αναδεικνύεται η στρέβλωση του συστήματος.  Eπίσης ανέφερε ότι ζήτησε να μειωθούν στο μισό οι μισθοί και οι συντάξεις των βουλευτών και η αντίδραση “στη Βουλή, από κάτω, ήταν να με μουτζώνουν”.

Ο κ. Λεβέντης ζήτησε να καταβάλλουν εφάπαξ φόρο 200 ευρώ όσοι λαμβάνουν μισθό και σύνταξη άνω των 1.500 ευρώ για να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα