Αχτσιόγλου: «Η πολιτική οξυδέρκεια δεν μετριέται με ντεσιμπέλ»

Εξηγήσεις για την επίμαχη τροπολογία που ανεβάζει το όριο της απαρτίας σε μια γενική συνέλευση στο ½ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία για τη λήψη απόφασης αναφορικά με την απεργία, έδωσε στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας.

«Πολλοί νομίζουν ότι η πολιτική οξυδέρκεια μετριέται με ντεσιμπέλ», είπε αρχικά στην τοποθέτησή της η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: « τα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν είναι πανελλαδικής εμβέλειας, όταν συγκαλείται γενική συνέλευση θα πρέπει να παρίσταται το ½ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Δε λέει ότι θα πρέπει να ψηφίσουν τα μέλη αυτά αλλά να παρίστανται για να υπάρχει απαρτία! Δεν εφαρμόζεται στα πανελλαδικά σωματεία, σε σουπερ μάρκετ και τράπεζες. Ούτε σε αυτά ευρύτερης έκτασης όπως στην Αττική. Η διάταξη δεν αλλάζει τον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία».

Μάλιστα επιχειρώντας να εξηγήσει περεταίρω τη παρέμβαση του υπουργείου έδωσε το εξής παράδειγμα: «σε επιχείρηση 150 εργαζομένων που στο σωματείο είναι εγγεγραμμένοι οι 100, οι 80 είναι οικονομικά τακτοποιημένοι. Θα πρέπει οι 40 να βρίσκονται στη γενική συνέλευση. Αν υπάρχει πρόταση 20 μελών για απεργία διαρκείας και 10 ψηφίσουν κατά, ενώ οι άλλοι 10 παρών θα γίνει απεργία διαρκείας».

«Πραγματικά θεωρείτε ότι αυτό συνιστά κατάργηση δικαιώματος στην απεργία;», αναρωτήθηκε απευθεινόμενη στο ΚΚΕ εν μέσω διαμαρτυριών και σημείωσε: «δεν καταλαβαίνετε ότι με τις υπερβολές και τις ανακρίβειες δημιουργείτε το αντίστροφο αποτέλεσμα και μπορεί να σκορπάτε ηττοπάθεια στους εργαζόμενους όταν δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα;»

Αναφερόμενη στη ΝΔ χαρακτήρισε «αποκαλυπτική» τη στάση της λέγοντας ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η απόφαση για την απεργία να λαμβάνεται από το 50% και 1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. « Στο ίδιο παράδειγμα των 80 μελών αν παρίστανται οι 40 θα έπρεπε να υπάρχει ομοφωνία για να γίνει απεργία. Καταλαβαίνετε τη τεράστια απόσταση της ΝΔ σε σχέση με τη ρύθμιση που είναι ανύπαρκτη», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα