Αύξηση της απασχόλησης προβλέπουν οι επιχειρηματίες

Το 47% των επιχειρηματιών δήλωσε ότι θα αυξήσουν τους υπαλλήλους έως το τέλος του έτους. Μάλιστα, το 65% των νέων επιχειρηματιών θέλουν «σε κάποια στιγμή να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση και να δώσουν την ευκαιρία σε νέους ηλικιακά ανέργους να βγουν από αυτή την αντιοικονομική κατάσταση».

Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα της ΕΥ, Global job creation and youth entrepreneurship. Η μελέτη, η οποία έχει αντικείμενο τον αντίκτυπο της επιχειρηματικότητας στην παγκόσμια αγορά εργασίας, εξέτασε τα σχέδια προσλήψεων 2.345 επιχειρηματιών αλλά και τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες 2.807 νέων και διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς (65%) θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες σε κάποια φάση της σταδιοδρομίας τους.

Τα στοιχεία αυτά διαφοροποιούνται σημαντικά σε σχέση με τα σχέδια προσλήψεων των ανώτερων στελεχών των μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς μόνο το 29% εξ αυτών προβλέπουν ότι θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας κατά το επόμενο έτος.

Η έρευνα επιβεβαιώνει μια βασική αλήθεια. Ότι η επιχειρηματικότητα είναι η βασική κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δυστυχώς, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η υποστήριξη των επιχειρηματιών τροφοδοτεί την ανάπτυξη, η ευκαιρία συχνά χάνεται. Η έρευνα διαπιστώνει, επίσης, ότι στη σημερινή συγκυρία διεθνώς οι επιχειρηματίες είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι στις προβλέψεις τους και σχεδιάζουν επεκτατικές κινήσεις και νέες προσλήψεις.

Στη χώρα μας, όπου η ανεργία ιδιαίτερα των νέων παραμένει σε δραματικά επίπεδα, πρέπει να εμπεδώσουν όλοι αυτή την απλή αλήθεια και να προσαρμόσουν τις πολιτικές τους και τα σχέδιά τους ανάλογα. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους και η αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης αποτελεί σήμερα άμεση προτεραιότητα. Στη συνέχεια, όμως, πρέπει ο πολιτικός κόσμος να δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και θα απομακρύνει όλα τα αντικίνητρα. Αυτό θα πρέπει να γίνει σε άμεση συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα.

Διεθνής διάσταση

Οι επιχειρηματίες στρέφονται όλο και περισσότερο στο εξωτερικό για να αυξήσουν το εργατικό τους δυναμικό, με το 47% να σκοπεύει να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση την επόμενη χρονιά. Προηγούνται οι αναδυόμενες αγορές, όπου αναμένονται προσλήψεις στη Μέση Ανατολή / Βόρειο Αφρική (74%), την Κίνα (68%) και την Ινδία (63%). Πιο πιθανό θεωρούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις στο εξωτερικό οι νέοι επιχειρηματίες, με το 69% των ατόμων κάτω των 35 ετών να προβλέπει ότι θα προσλάβει προσωπικό κατά το 2016.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι νέοι επιχειρηματίες προβληματίζονται για τις δυσκολίες που δημιουργούν η έλλειψη πρόσβασης σε χρηματοδότηση (43%) και οι αρνητικοί οικονομικοί παράγοντες (43%). Οι κλάδοι όπου αναμένονται προσλήψεις διεθνώς κατά το επόμενο έτος είναι οι καθαρές τεχνολογίες (75%), η βιοτεχνολογία (74%), ενώ λιγότερο πιθανές είναι οι προσλήψεις στις επαγγελματικές υπηρεσίες (26%) και τις μεταφορές, τα ταξίδια και τον τουρισμό (15%).

Οι νέοι

Για πρώτη φορά φέτος, οι συντάκτες της έρευνας μίλησαν με 2.807 νέους ηλικίας 18 έως 25 που σπουδάζουν ή συμμετέχουν στην αγορά εργασίας, για να κατανοήσουν τις φιλοδοξίες σταδιοδρομίας τους και να μάθουν πώς η επιχειρηματικότητα εντάσσεται στα σχέδιά τους. Πολλοί έχουν επιχειρηματικές φιλοδοξίες, με το 65% να σχεδιάζουν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση σε κάποια φάση στην καριέρα τους, εκ των οποίων το 27% άμεσα και το 38% αφού πρώτα εργασθούν για κάποιον άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους τέσσερις νέους (25%) έχουν ήδη ξεκινήσει την εκπόνηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους νέους με επιχειρηματικές φιλοδοξίες έχει μεγάλη αξία η καθοδήγηση και υποστήριξη από τους σημερινούς επιχειρηματίες. Το 39% των νέων θεωρούν ότι μια πρακτική άσκηση και καθοδήγηση από έναν κορυφαίο επιχειρηματία είναι πολύ πιθανό να τους βοηθήσει να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Με αυτό το δεδομένο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μόνο το 36% δήλωσαν ότι λαμβάνουν αρκετή υποστήριξη από τους τοπικούς επιχειρηματίες, ενώ το 79% των επιχειρηματιών θεωρούν ότι κάνουν αρκετά για να υποστηρίξουν τους νέους.

Χρηματοδότηση

Οι νέοι γνωρίζουν πολύ καλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κατά την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους φιλοδοξιών. Τα δύο μεγαλύτερα εμπόδια που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τους νέους από την εκπλήρωση των φιλοδοξιών τους, είναι η έλλειψη πρόσβασης σε χρηματοδότηση και οι αρνητικοί οικονομικοί παράγοντες (43%). Άλλα εμπόδια περιλαμβάνουν τον ανταγωνισμό (25%) και την έλλειψη αυτοπεποίθησης (25%).

Οι άνεργοι νέοι σε όλον τον κόσμο φθάνουν τα 75 εκατομμύρια, ενώ στη χώρα μας το ποσοστό ανεργίας στους νέους μέχρι 25 ετών ξεπερνά το 51%.

Σχολιάζοντας την έρευνα ο Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδας, παρατηρεί: «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη φιλοδοξία και την αισιοδοξία των νέων, διαφορετικά διατρέχουμε τον κίνδυνο μιας χαμένης γενιάς νέων ανθρώπων, με μακροχρόνιο προσωπικό και οικονομικό κόστος. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τους επικεφαλής των μεγάλων επιχειρήσεων, τους επιχειρηματίες και τις πολιτικές ηγεσίες να προσφέρουν στους νέους την υποστήριξη που χρειάζονται για να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους, μέσα από χρηματοδότηση, αλλά και έμπρακτη υποστήριξη, καθοδήγηση, ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτική εξάσκηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα