Αύξηση του κατώτατου μισθού στη Βρετανία

Αυξάνει τον κατώτατο μισθό η κυβέρνηση της Βρετανίας , αφού όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, η αύξηση θα είναι κατά 3% στις 6,70 λίρες ανά ώρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί από το 2008.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, παρουσιάζοντας την κίνηση αυτή ως ένα μέτρο οικονομικής ενδυνάμωσης της Βρετανίας πριν από τις εκλογές της 7ης Μαΐου.

Το μέτρο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2015 και έρχεται μία ημέρα πριν την έκκληση που θα απευθύνει η κυβέρνηση στους πολίτες για υποστήριξη του Συντηρητικού κόμματος.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Κάμερον σε κοινή εμφάνιση με τον Νικ Κλεγκ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ηγέτη του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

Και οι δύο ηγέτες χαιρέτησαν την κίνηση αυτή, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στην εκστρατεία του κόμματος της αντιπολίτευσης των Εργατικών, το οποίο υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει μείνει τα τελευταία 5 χρόνια άπραγη μπροστά στη συμπίεση του βιοτικού επιπέδου της χώρας.

«Η κίνηση αυτή θα παράσχει μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια στις βρετανικές οικογένειες. Καθώς και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας», δήλωσε ο Κάμερον.

«Είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους έχουμε δημιουργήσει μια πιο δίκαιη κοινωνία, την ίδια στιγμή που κτίζουμε μια πιο ισχυρή οικονομία», δήλωσε από την πλευρά του ο Κλεγκ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κόμμα των Εργατικών επιδιώκει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στις 8 λίρες ανά ώρα ως το 2020.

«Υπό την ηγεσία του Ντέιβιντ Κάμερον έχουμε δει την αξία του κατώτατου μισθού να διαβρώνεται. Είναι αναγκαία η ανάκαμψη για το εργατικό δυναμικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Εργατικών, Τσούκα Ουμούνα, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της αύξησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα