Βάργκας: «Θέλω Champions League με την ΑΕΚ»

Ο Ρόναλντ Βάργκας είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Ένωσης που παραχωρεί συνέντευξη στους δημοσιογράφους που έχουν ακολουθήσει την αποστολή των «κιτρινόμαυρων» στην Πολωνία.

Ο μέσος της ΑΕΚ εξήγησε γιατί καθυστέρησε να ανακοινωθεί η μεταγραφή ενώ είχε κλείσει από καιρό, αναφέρθηκε στη θέση του στο γήπεδο και που του αρέσει να αγωνίζεται και φυσικά σχολίασε και την έλευση του συμπατριώτη του Άλεν Μπαρόχα. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Ρόναλντ, ποιές είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ΑΕΚ;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ, ένιωσα ότι η ΑΕΚ είναι μία επαγγελματική ομάδα. Αυτό για κάθε ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό. Η ΑΕΚ σου δίνει όλα τα εφόδια για να δουλέψεις σωστά. Γνώρισα λίγο την πόλη, τους ανθρώπους και ειλικρινά είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι αυτής της ομάδας».

Για ποιό λόγο καθυστέρησε η μεταγραφή σου να ολοκληρωθεί; Έφταιγε η κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα λίγο. Περισσότερο η οικογένειά μου. Όμως δεν έπαιξε ουσιαστικό ρόλο. Ήμουν με την αποστολή της Εθνικής Βενεζουέλας στο Κόπα Αμέρικα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Αποτελούσε προτεραιότητα. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση μετά τους τραυματισμούς μου και είχα στραμμένη εκεί όλη την προσοχή μου. Ήξερα ωστόσο που θα πάω. Η ΑΕΚ με είχε πλησιάσει από πέρσι όταν ήταν στη Foootball League. Μου είχε εκφράσει την επιθυμία της να έρθω. Μου έδειξαν από την αρχή πόσο με ήθελαν και για αυτό ήταν η πρώτη μου επιλογή».

Ποιοί είναι οι στόχοι σου;

«Όταν είσαι σε μία μεγάλη ομάδα, οφείλεις να έχεις ψηλούς στόχους. Η ΑΕΚ είναι top club. Θέλουμε να πετύχουμε και εγώ θα επιδιώξω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε παιχνίδια. Η ΑΕΚ έχει πολύ καιρό να κερδίσει κάτι. Είναι λοιπόν μεγάλη ευκαιρία να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό. Ελπίζω να προσαρμοστώ άμεσα, να βοηθήσω και να τα καταφέρουμε».

 Η ΑΕΚ απέκτησε και έναν συμπατριώτη σου. Τον Αλαϊν Μπαρόχα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα;

«Είναι πολύ καλό για μένα. Δεν είχα την ευκαιρία να έχω έναν συμπατριώτη μου στις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκα. Βοηθάει στην προσαρμογή. Φυσικά είναι ακόμα καλύτερο, όταν γνωρίζεις κάποιον για αρκετό καιρό. Στην ΑΕΚ υπάρχει εξαιρετική επικοινωνία. Πολλοί μιλάνε ισπανικά και αυτό βοηθάει τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Είπες κάτι στον Μπαρόχα για να τον πείσεις να έρθει;

«Όχι! Ήταν νέο για μένα. Εγώ έχω αρκετά χρόνια στην Ευρώπη, για εκείνον είναι κάτι καινούριο. Θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω. Είναι φιλικός τύπος, μακάρι να προσαρμοστεί άμεσα και να βοηθήσει».

 Αν και μπορείς να παίξεις σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής που σου αρέσει να αγωνίζεσαι;

«Έχω παίξει και στα δύο άκρα, αλλά και ως επιθετικός κορυφής. Όμως για μένα είναι ιδανικό να παίζω «δεκάρι». Πίσω από τον επιθετικό, ή σαν δεύτερος επιθετικός. Έτσι έχω περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρω ή να πασάρω. Σε αυτή τη θέση έχεις περισσότερη «ελευθερία» και αυτό μου αρέσει. Μου αρέσει να έχω τη μπάλα και να κάνω παιχνίδι. Αλλά αυτός που αποφασίζει είναι ο προπονητής. Και αν ο προπονητής μου πει να παίξω… τερματοφύλακας θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

 Τι θα πρέπει ακριβώς να περιμένουμε από σένα στο γήπεδο. Να σκοράρεις ή να δημιουργείς;

«Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να περιμένετε είναι δημιουργία. Αυτό απαιτεί ο ρόλος του «δεκαριού». Θα επιδιώξω να δίνω ασίστ. Είναι κάτι που δεδομένης της ποιότητάς μου μπορείτε να περιμένετε. Και φυσικά θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία για να σκοράρω. Είναι φανταστικό όταν σημειώνεις γκολ. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Μακάρι να πετύχω πολλά γκολ, αλλά πιο σημαντικό θα είναι να κάνει νίκες η ομάδα».

Η πρώτη σου εντύπωση από τον Τραϊανό Δέλλα;

«Είναι ένας προπονητής που έχει παίξει μπάλα στο παρελθόν και αυτό έχει πολλά θετικά. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις του και το στιλ παιχνιδιού που θέλει να παίξει και όπως προείπα όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα «θέλω» του. Όταν προσπαθούμε όλοι μαζί, γίνεται πιο εύκολη η επίτευξη του στόχου. Ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και από όσο έχω δει έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με πολλούς καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Χρειαζόμαστε χρόνο για να δουλέψουμε και να “δέσουμε” ως ομάδα».

Οι οπαδοί πιστεύουν ότι μπορείς να γίνεις ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Τί πιστεύεις εσύ;

«Θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του κόσμου και της ομάδας. Θα παίζω για την ομάδα και όχι για μένα. Όταν θα κερδίζουμε, θα κερδίζουμε όλοι μαζί και όταν θα χάνουμε θα συμβαίνει το ίδιο… Θα πρέπει να απολαμβάνουμε τις νίκες και να έχουμε υπομονή στις ήττες».

Γιατί επέλεξες τον αριθμό «9»;

«Δεν είναι ο αριθμός μου είναι αλήθεια, αλλά ήταν ένα από τα νούμερα που ήταν ελεύθερα. Εγώ είμαι νέος στην ομάδα και δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα. Σέβομαι τους συμπαίκτες μου».

Το έχεις φορέσει στο παρελθόν;

«Όταν ξεκινούσα το ποδόσφαιρο και έπαιζα σαν επιθετικός…».

Το «9» στην πλάτη σημαίνει 15 γκολ…

«15 γκολ ε; Μακάρι να καταφέρω να τα πετύχω…».

Πιστεύεις ότι μπορεί η ΑΕΚ να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;

«Από όσα έχω δει και είπε και πριν έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε ομοιογένεια, να γίνουμε συμπαγής ως ομάδα και να ξεκινήσουμε δυνατά τη χρονιά. Ακόμα και αν είναι δύσκολη η χρονιά, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να παλέψουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω πολλά για τη διοργάνωση και τους αντιπάλους μας, αλλά για την ποιότητά μας μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Έχουμε πολύ καλή ομάδα».

Θα ήθελες να επιστρέψεις στο Champions League με τη φανέλα της ΑΕΚ;

«Ναι θα ήταν ιδανικό! Μακάρι να τα καταφέρουμε».

 Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου. Είσαι εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής ή ένας παίκτης που τον χαρακτηρίζει το πάθος;

«Προσπαθώ να απολαύσω το παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο. Είναι η δουλειά μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να την απολαμβάνεις. Είμαι ένας παίκτης που τιμάει τη φανέλα που φοράει και που μάχεται επίμονα για να κερδίσει».

Πως και επέλεξες να πας στην Τουρκία;

«Ήταν απόφαση βάσει ψυχρής λογικής. Ήμουν πολύ καιρό εκτός δράσης λόγω των τραυματισμών και ήθελα να πάρω πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια μου. Αυτό μου το πρόσφερε η Μπαλικέρσισπορ και τους ευχαριστώ για αυτό. Ήμουν χαρούμενος που έπαιζα ξανά γιατί είχα απογοητευτεί. Είχα φοβηθεί για την καριέρα μου. Προσωπικά ήταν καλή επιλογή, παρότι η ομάδα δεν ήταν ανταγωνιστική. Με βοήθησε να επανέλθω. Να παίξω ξανά στην Εθνική που είναι πολύ σημαντικό και να πάρω μεταγραφή στην ΑΕΚ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα