“Βάφτισαν” ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ το νέο κόμμα

Κι επίσημα έκαναν τον κύκλο τους η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Ο νέος φορέας υπό το όνομα “Κίνημα Αλλαγής” μπαίνει κι επισήμως στη ζωή μας.

Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης όχι μόνο κατέληξαν στο νέο όνομα, αλλά η απόφαση τους βρήκε σύμφωνους και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, τον Γιώργο Παπανδρέου, το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Καμίνη.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ δήλωσε σε συνεργάτες του ότι είχε ενημερωθεί και συμφωνήσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τη στήριξή του εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Αντίθετα με επιφύλαξη αντέδρασαν τα στελέχη των μικρότερων σχηματισμών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που βλέπουν πως ο ρόλος του υποβαθμίζεται από την κυριαρχία της κ. Γεννηματά, αλλά και τον αναβαθμισμένο ρόλο που φαίνεται πως θα έχουν ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο Ανδρουλάκης, αλλά και ο Γ. Παπανδρέου.

Όπως ανακοινώθηκε ο νέος φορέας θα πραγματοποιήσει το ιδρυτικό του συνέδριο στις αρχές της άνοιξης και το “Κίνημα Αλλαγής”  θα αποτελέσει την ομπρέλα για όλα τα κόμματα και τις κινήσεις μέχρι τότε.

Όμως οι δύο αρχηγοί δεν έμειναν εκεί. Από την μία όρισαν τους κ.κ. Λοβέρδο, Θεοχαρόπουλο, Κεγκέρογλου, Μαυρωτά και Καρκατσούλη ως τους ανθρώπους που θα συντονίζουν τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες. Από την άλλη απέστειλαν επιστολή προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ζητώντας από εδώ και πέρα να μετρούν το Κίνημα Αλλαγής και όχι τη ΔΗΣΥ και το Ποτάμι.

Αναλυτικά η επιστολή των δύο αρχηγών είναι η ακόλουθη:
“Σας ενημερώνουμε για την ειλημμένη απόφαση μας για κοινή εκλογική πορεία των δυο κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ. Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων μετρήσεων της κοινής γνώμης να γίνεται από εδώ και στο εξής, με το ενιαίο όνομα «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ». (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ – ΠΟΤΑΜΙ)”.

Δηλώσεις

Οι δύο αρχηγοί μετά τη συνάντηση που είχαν στην Βουλή έκαναν και τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: “Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε αποτελεσματικά έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη συμμετοχή των προηγούμενων ημερών της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής. 212.000 πολίτες μας έδωσαν μια καθαρή εντολή. Να προχωρήσουμε ενωμένοι να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς, να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό και να εξασφαλίσουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο. Για αυτό και οι συναντήσεις μας με τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν μπορούν να αποτελούν είδηση. Μιλάμε καθημερινά, συνεργαζόμαστε συστηματικά και επομένως από εδώ και πέρα θα είναι κάτι συνηθισμένο. Ισχυρή αντιπολίτευση. Δυνατή φωνή, μία φωνή, ενιαία. Και βέβαια όλα αυτά δεν μπορεί παρά να στεγαστούν κάτω από ένα ενιαίο όνομα. Προτείνουμε λοιπόν στο συνέδριο -καθώς εκεί θα βγει η οριστική απόφαση- αλλά προτείνουμε μέχρι τότε να προχωρήσουμε με ένα όνομα. Στεγαζόμαστε λοιπόν κάτω από το όνομα «Κίνημα Αλλαγής».

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: “Είμαστε αποφασισμένοι εν ολίγοις να γεννήσουμε κάτι νέο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ημερών. Θα πρέπει να πούμε ότι τις επόμενες μέρες θα παρθούν οι αποφάσεις για την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου όπου θα εκφραστούν όλες οι πολιτικές τάσεις του ευρύτερου χώρου μας. Την ερχόμενη Τετάρτη στη Γερουσία θα έχουμε μια κοινή συνεδρίαση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων μαζί με τα κορυφαία πολιτικά όργανα των δύο κομμάτων, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού. Να μιλήσουμε πολιτικά, να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα. Να ξεδιπλώσουμε για άλλη μια φορά την αντιπολιτευτική μας πολιτική απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στις συντηρητικές πολιτικές. Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα συντονίζονται από τους γραμματείς τους και από τους εκπροσώπους τους, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα επί δύο στη Βουλή σε κάθε συνεδρίαση. Το Κίνημα Αλλαγής στεγάζει τη ΔΗΣΥ, το Ποτάμι, όλες τις δυνάμεις του κέντρου -τις φιλελεύθερες, τις προοδευτικές, τις σοσιαλδημοκρατικές, τις κεντροαριστερές. Στόχος μας είναι αυτό το Κίνημα Αλλαγής να είναι στην ουσία ένα κίνημα αλλαγής της χώρας και όχι μόνο του πολιτικού σκηνικού”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα