Βέλγιο και Βοσνία δεν αστειεύονται

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον όγδοο προκριματικό όμιλο για το Μουντιάλ του 2018 της Ρωσίας η Εθνική μας ομάδα, αλλά κακά τα ψέματα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Η ομάδα του Σκίμπε επικράτησε 4-1 του Γιβραλτάρ στην ουδέτερη Πορτογαλία, ωστόσο η είδηση δεν είναι αυτή, αλλά το ότι τα άλλα δύο φαβορί του ομίλου δείχνουν να μην αστειεύονται. Κατά το παρελθόν η Εθνική μας ομάδα έχει πολλές φορές ευνοηθεί από αποτελέσματα των άλλων αγώνων του ομίλου, αλλά σε αυτή τη διαδικασία φαίνεται πως το Βέλγιο και η Βοσνία δεν δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να κάνουν γκέλες με ομάδες όπως η Εσθονία, η Κύπρος και φυσικά το Γιβραλτάρ!

Πολλοί ίσως να περίμεναν πως το Βέλγιο θα προβληματίσει, όπως έκανε στο Euro, όπου ναι μεν έδειξε να έχει καλούς παίκτες, αλλά ως σύνολο είχε θεματάκια. Αυτά τα θεματάκια, ωστόσο, δεν εμφανίστηκαν στην Κύπρο κι έτσι ήρθε το εύκολο 0-3 επί της Κύπρου, που δεν παρουσίασε τη δυναμική που κάποιοι πίστευαν.

Η δε Βοσνία, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ανανέωση, έκανε περίπατο κόντρα στην Εσθονία και νίκησε 5-0. Θυμίζουμε ότι μέχρι πριν από 7-8 χρόνια η Εθνική ομάδα της Βοσνίας δεν φάνταζε ιδιαίτερα ισχυρή, αλλά σήμερα είναι υπολογίσιμη δύναμη και πώς να μην είναι με παίκτες όπως ο Τζέκο, ο Ιμπίσεβιτς και ο Σπάχιτς.

Υποτίθεται πως στα ματς του Σεπτέμβρη, οι Εθνικές ομάδες με την ταμπέλα του φαβορί δυσκολεύονται κόντρα στα αουτσάιντερ, αλλά στο δικό μας όμιλο δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Όσον αφορά στο δικό μας παιχνίδι, καλό θα ήταν να μη γίνει ιδιαίτερη κριτική, ούτε θετική, ούτε αρνητική. Τα λόγια του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αποτυπώνουν ολάκερη την πραγματικότητα. Με τέτοιους αντιπάλους δεν βρίσκεις κίνητρο να παίξεις.

Σε έναν ακριβώς μήνα, στις 7 Οκτωβρίου, η Εθνική μας ομάδα υποδέχεται την Κύπρο, ενώ Βέλγιο και Βοσνία κοντράρονται μεταξύ τους, όπως και η Εσθονία με το Γιβραλτάρ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα