Βέμπερ: Δεν πρόκειται να εκβιαστούμε από τον Ερντογάν

Ηχηρή ήταν η απάντηση του Μάνφρεντ Βέμπερ στις απειλές τοι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα των τουρκικών συνόρων.«Δεν θα εκβιαστούμε» ξεκαθαρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που στέλνει μήνυμα πως “η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«Δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε. Το βέβαιον είναι ότι αν παραστεί ανάγκη είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε και ανεξάρτητα από την τουρκική κυβέρνηση», τόνισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ  μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung. Ο Βέμπερ απαντούσε στις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν ότι η Αγκυρα θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να ακολουθήσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και να παγώσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ομως, τάχθηκε κατά της διακοπής της οικονομικής βοήθειας και της επιβολής κυρώσεων. «Οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν πρέπει να κλείσουν, διότι οι δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας εξακολουθούν να χρειάζονται την υποστήριξη της Ευρώπης», εξήγησε για αυτή τη θέση του.

Αντίστοιχη θέση εξέφρασε και ο πρόεδρος του βαυαρικού χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU,) Χορστ Ζέεχοφερ, σε ό,τι αφορά τις απειλές του Ερντογάν.

«Δεν θα επιτραπεί στην Τουρκία να εκβιάζει. Η Ευρώπη θα πρέπει να υπεραμυνθεί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας», είπε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Πρόσθεσε όμως ότι Γερμανία θα προστατεύσει καλύτερα τα σύνορά της σε περίπτωση που ο Ερντογάν πραγματοποιήσει τις απειλές του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα