«Βέτο» Μάρκο Σίλβα για μεταγραφές τον Γενάρη

Στο πλάνο του Μάρκο Σίλβα κινήθηκε η διοίκηση του Ολυμπιακού στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός άσκησε… βέτο στο ενδεχόμενο νέων προσθηκών, επιδιώκοντας τη μείωση του ρόστερ, ώστε να δουλέψει πιο άνετα στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Πορτογάλος είναι της άποψης ότι προσθήκες πρέπει να γίνονται μόνο όταν αφορούν παίκτες που είναι ξεκάθαρα καλύτεροι από αυτούς που έχει στην διάθεση του. Και η αλήθεια είναι ότι Γενάρη μήνα είναι δύσκολο να βρεθεί ποδοσφαιριστής ποιότητας, που θα κάνει τη διαφορά.

Η επιταγές του Πορτογάλου έγιναν πράξη από τη διοίκηση του Πειραιώτικου συλλόγου, καθώς δεν προστέθηκε κανένας παίκτης, ενώ αποχώρησαν ουκ ολίγοι. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πουλήσει και δύο παίκτες, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, δεν ανήκαν στο ρόστερ, καθώς είχαν παραχωρηθεί δανεικοί. Πιο συγκεκριμένα, ο Ματιέ Ντοσεβί ήταν δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης και η ομάδα του Βελγίου αποφάσισε να πληρώσει 1,3 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για τον κάνει δικό της. Παράλληλα, η Βέρντερ Βρέμης αποφάσισε να πληρώσει κοντά στα 2 εκ. ευρώ για να αγοράσει τον Σαμπού Γιαταμπαρέ.

Πάμε στις αποχωρήσεις. Ο Δημήτρης Γούτας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 από την Ξάνθη και επέστρεψε τον Γενάρη στους Ακρίτες ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Τάσος Αυλωνίτης θα συνεχίσει στην Στουρμ Γκρατς, επίσης ως δανεικός μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Φάνης Τζανδάρης αποτέλεσε καλοκαιρινό απόκτημα των Πειραιωτών, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σίλβα και κατά συνέπεια χρόνο συμμετοχής. Μόλις ένα 90λεπτο (ματς Κυπέλλου) έγραψε στο κοντέρ του ο 22χρονος κεντρικός μέσος και παραχωρήθηκε δανεικός στον Πανιώνιο μέχρι το καλοκαίρι. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Γιάννης Γιαννιώτας. Υπέγραψε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό αλλά είχε μόλις μια συμμετοχή στο ενεργητικό του, τα 21 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στον Πλατανιά για το Κύπελλο. Τον Γενάρη πήγε στον ΑΠΟΕΛ, δανεικός μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Ο Μοχάμεντ Μπεν από την πλευρά του είχε την ατυχία να τραυματιστεί σοβαρά στο προτελευταία ματς της περσινής (2014-15) χρονιάς και η ένταξη του στον Ολυμπιακό τον βρήκε τραυματία και σε τροχιά αποκατάστασης. Από τον Νοέμβρη του 2015 μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, όμως ήταν δύσκολο να βρει χρόνο συμμετοχής εν μέσω επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Υπέγραψε τον Γενάρη ως δανεικός στον Λεβαδειακό, που διατηρεί οψιόν αγοράς του για το καλοκαίρι. Παρελθόν αποτέλεσε και ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Ο Ισλανδός φορ αποκτήθηκε το καλοκαίρι δανεικός από την Ρεάλ Σοσιεδάδ, με οψιόν αγοράς 4,8 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης αποχώρησε και θα συνεχίσει την καριέρα του στη γερμανική Άουγκσμπουργκ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα