«Βέτο» Στραματσιόνι για Μπεργκ

Το άγνωστο παρασκήνιο της παραμονής του Αντρέα Στραματσιόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού και της στροφής στο θέμα της μεταγραφής του Μάρκους Μπεργκ αποκαλύφθηκε μέσα τις δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού των «πράσινων».

Ο νεαρός προπονητής αποκάλυψε ότι –επί της ουσίας– έθεσε «βέτο» στον Γιάννη Αλαφούζο για την παραμονή του Μπεργκ στον Παναθηναϊκό και τη νέα περίοδο, ζητώντας εγγυήσεις από τον πρόεδρο του «τριφυλλιού», ενώ είχε σταντ μπάι δύο ιταλικές ομάδες, οι οποίες του είχαν καταθέσει προτάσεις.

«Δέχθηκα δύο προτάσεις από ιταλικές ομάδες, αλλά δεν είναι σωστό ούτε για αυτές, ούτε για τον Παναθηναϊκό να τις αναφέρω. Και ούτως ή άλλως δεν είχα ποτέ σκοπό να φύγω και να αφήσω στη μέση το πρότζεκτ. Απλά ήθελα από τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού να επιβεβαιώσει τις φιλοδοξίες της ομάδας και να μου υποσχεθεί ότι θα κρατήσουμε τους δύο καλύτερους παίκτες μας. Συμμετέχουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Σίγουρα θέλω να επιστρέψω στην Ιταλία. Αλλά για τώρα όλη μου η ενέργεια και η προσοχή είναι στον Παναθηναϊκό και στην επόμενη σεζόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντρέα Στραματσιόνι, φανερώνοντας όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και εν μέσω σεναρίων.

Επί της ουσίας, ο Στραματσιόνι επιβεβαίωσε την πρόθεση του Παναθηναϊκού να πουλήσει τον Σουηδό άσο. Ο Ιταλός, διακρίνοντας ότι δεν υπάρχει προοπτική αναπλήρωσης του κενού που θα αφήσει ο διεθνής επιθετικός, έθεσε «βέτο» στη διοίκηση, καθώς ο Μπεργκ περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του ενόψει της νέας σεζόν και σε περίπτωση που αποχωρήσει ανατρέπεται εκ βάθρων.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε τις εγγυήσεις στον τεχνικό του «τριφυλλιού», ο οποίος συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία του με τους «πράσινους» για δύο ακόμη χρόνια. Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν μπορούσε να αφήσει το πρότζεκτ που ανέλαβε στη μέση, παρ’ ότι στις σκέψεις του βρίσκεται οπωσδήποτε η επιστροφή στο καμπιονάτο.

Όσον αφορά στον Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός άλλαξε τον προγραμματισμό του και πλέον οργανώνεται για την πώλησή του το καλοκαίρι του 2017, καθώς το συμβόλαιο του Σουηδού λήγει το 2018. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη αυτό το καλοκαίρι, αν καταφτάσει μία πρόταση που θα καλύπτει εξ ολοκλήρου τις απαιτήσεις των «πράσινων». Ήδη στο «τριφύλλι» έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Αμβούργο, την πρώην ομάδα του διεθνούς Σουηδού, προκειμένου να εξαγοραστεί το 35% των δικαιωμάτων, τα οποία παραμένουν στον σύλλογο της Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα