Βήμα πρόκρισης για την ΑΕΚ, 77-78 τη Γιουβέντους Ουτένας

Η ΑΕΚ έκανε τη μισή δουλειά στη Λιθουανία, αφού νίκησε με μισό καλάθι, 77-78 την Γιουβέντους Ουτένας και καλείται να κάνει και την υπόλοιπη στο ΟΑΚΑ σε δύο εβδομάδες για να προκριθεί στους «16» του Champions League FIBA.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλή αμυντικά κάτω από το καλάθι, είχε χρησιμοποιούσε τον Ελονού, είτε τον Ουίλιαμς, είτε τον Μαυροειδή, αλλά άργησε να πάρει μπροστά επιθετικά και έκανε αρκετά λάθη (πέντε στο πρώτο δεκάλεπτο). Ευτυχώς για τους «κιτρινόμαυρους» ο Μακ Γκραθ πέτυχε εννέα μαζεμένους πόντους στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου και έτσι  Ένωση ξεκόλλησε κι από το 16-9, ισοφάρισε 20-20 στο 14’. Από το λεπτό αυτό κι έπειτα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς μέχρι που στο 30-30 σήμανε η κόρνα της γραμματείας για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο Γιούρι Ζντοβς επέλεξε ένα πιο κοντό και ευέλικτο σχήμα και αφού τα σουτ έμπαιναν, λίγο τον ανησυχούσε που η ΑΕΚ έχανε τη δύναμή της στον αέρα. Το σκορ έφτασε στο 40-48, αλλά τότε άρχισαν να πληθαίνουν τα επιθετικά ριμπάουντ των Λιθουανών, με αποτέλεσμα το ματς σύντομα να πάει πάλι σε διαφορές μίας επίθεσης (53-56 με τη λήξη του δεκαλέπτου). Στα τελευταία λεπτά ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» έπαιξε πάλι με βαρύ πεντάρι – τον Ελονού – αλλά οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν πόντους από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψουν στην ΑΕΚ να «χτίσει» μία διαφορά, παρά  το ότι έβρισκε επιθετικές λύσεις. Έτσι, το τελικό 77-78 μάλλον αφήνει ικανοποιημένη την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα