Βήμα πρόκρισης ο Πανιώνιος, 2-0 την Γκόριτσα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαμέντ Γιεσίλ που σκόραρε δις, ο Πανιώνιος επικράτησε 2-0 της Γκόριτσα στη Νέα Σμύρνη και πραγματοποίησε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην τρίτη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Παρά το πολλά νέα πρόσωπα  (Κότνικ, Χατζισαφί και Μπανανά ξεκίνησαν μάλιστα στην αρχική ενδεκάδα), αλλά και το γεγονός ότι βρίσκονται ακόμα σε φάση προετοιμασίας, οι «κυανέρυθροι» ήταν ανώτεροι από τους Σλοβένους και θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει με την πρόκριση χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν τη ρεβάνς.

Ο Γιεσίλ πέτυχε το πρώτο επίσημο φετινό γκολ ελληνικής ομάδας μόλις στο 12ο λεπτό, όταν δέχθηκε εξαιρετική ασίστ από τον Κόρμπο και με άπιαστο σουτ σημείωσε το 1-0.

Στο 44’ η Γκόριτσα έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κάβτσιτς για φάουλ πάνω στον Γιεσίλ και με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήρθε το δεύτερο γκολ με εκτελεστή ξανά τον Γερμανό επιθετικό που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Μέχρι το σφύριγμα της λήξης οι Νεοσμυρνιώτες είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να πάνε με ακόμα μεγαλύτερο σκορ στη Σλοβενία την επόμενη εβδομάδα, όμως ακόμα κι έτσι είναι δεδομένα το μεγάλο φαβορί για να συνεχίσουν στη Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Οικονόμου, Μπανανά, Χατζισαφί, Σαββίδης, Κόρμπος, Λάμπρου (90’+2′ Σαραμαντάς), Μασούρας, Μασούντ (78′ Ντουρμισάι), Γεσίλ (82′ Ταποκό).

ΓΚΟΡΙΤΣΑ (Μίλαν Σρέμπρνιτς): Σόρτσαν, Γκρέγκοριτς, Κάβτσιτς, Γιόγκαν, Τσέλτσερ, Κάπιτς, Κόλεντς (46′ Μάρινιτς), Γκρούντινα, Οζούτζι, Ζίγκον, Φιλίποβιτς (46′ Κόλεντς).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα