Βίαιες διαδηλώσεις στο Ιράν και την Παλαιστίνη για την απόφαση Τραμπ

Συγκρουσιακό το κλίμα στο Ιράν, καθώς σήμερα εκατοντάδες Ιρανοί βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά της απόφασης Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ ενώ σε αρκετές πόλεις έκαψαν ομοιώματα του πλανητάρχη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από την πορεία των διαδηλωτών ενώ ακούστηκαν συνθήματα όπως «Θάνατος στην Αμερική», «Θάνατος στο Ισραήλ» καθώς υπήρχαν και παλαιστινιακές σημαίες και πανό που έγραφαν «Η Αλ Κουντς ανήκει στους μουσουλμάνους». Να σημειωθεί ότι, Αλ Κουντς είναι το αραβικό όνομα της Ιερουσαλήμ.

Οι ηγέτες του Ιράν, μίας χώρας η οποία φημίζεται για το «αντιαμερικανικό» συναίσθημα της, έχουν καταγγείλει την κίνηση του Τραμπ, συν της απόφασης του να μεταφερθεί η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Συγκρούσεις και στην Παλαιστίνη

Εκατοντάδες παλαιστίνιοι διαδηλώνουν σήμερα στην Ιερουσαλήμ, στην Γάζα και στην Δυτική όχθη ενώ σύμφωνα με το Al Jazeera πάνω από 50 παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί και οι 16 από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και σφαίρες από λάστιχο. Ανταποκριτής του σταθμού, είπε ότι « Οι διαδηλώσεις σκορπίστηκαν, μετά από αρκετές ώρες σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα