Βίκτωρας: Εφ’ όλης της ύλης…

Τη θέση του για τα διαρκώς ανανεωμένα τεκταινόμενα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέφρασε ο εκδότης της «Α», Βίκτωρας Μητρόπουλος, στον Arena Fm και στον Νίκο Πετρουλάκη, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας και πάλι την απορία για το δικαίωμα που δίνεται στον Αλέξη Κούγια να εκπροσωπεί την ΑΕΛ σε συνελεύσεις της Super League, ενώ εκκρεμούν εις βάρος του παραπομπές στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο κ. Μητρόπουλος υπενθύμισε πως ο Αλέξης Κούγιας με τις καταθέσεις του –τις οποίες στη συνέχεια άλλαξε –οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη θέση που είναι τώρα και τόνισε πως είναι κακό για την εικόνα του ποδοσφαίρου να υπάρχουν έγκλειστοι άνθρωποι του αθλήματος. Δεν παρέλειψε να επισημάνει και το οξύμωρο της απόφασης του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη, ο οποίος επιτρέποντας στον Βαγγέλη Μαρινάκη να παραμείνει πρόεδρος, αλλά απαγορεύοντάς του να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, δημιούργησε όλο αυτό το μπέρδεμα. Εξήγησε, επίσης, τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την εισήγηση του κ. Δασκαλόπουλου:

«Είναι μια πρόταση εισαγγελέα που είναι σκληρή για τον κ. Μαρινάκη και εγκυμονεί κινδύνους, δηλαδή να γίνει δεκτή η εισήγησή του από το δικαστικό συμβούλιο.  Τα δύο δικαστικά συμβούλια κληρώνονται στις 15 του μηνός και από την κλήρωση αυτή θα αναδειχθούν δύο πενταμελή συμβούλια, με έναν προεδρεύοντα και τέσσερις ακόμη εφέτες, ένα εκ των οποίων θα αποφασίσει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη. Η πρόταση του εισαγγελέα είναι σαν περιοριστικό μέτρο να φυλακιστεί αλλά, κατά την προσωπική μου γνώμη σαν εκδότης, που έχω ασχοληθεί αρκετά με τα δικαστικά και έχω ένα πολύ ικανό δικαστικό επιτελείο, είναι πολύ δύσκολο να πάρουν μία απόφαση περιοριστικού μέτρου για φυλάκιση. Και αυτό διότι υπάρχει μια γνωμοδότηση του ανακριτή Ανδρεάδη που επέβαλε τους περιοριστικούς όρους για τον κ. Μαρινάκη. Ο κ. Ανδρεάδης είπε μεν ότι δεν μπορεί να ασχολείται με τα ποδοσφαιρικά, αλλά τον άφησε να είναι πρόεδρος ανωνύμου ποδοσφαιρικής εταιρείας με μία γνωμοδότηση ότι δεν πρέπει να πηγαίνει σε συγκεντρώσεις της Super League και της ΕΠΟ.

Ο κ. Μαρινάκης  δεν πήγε ποτέ σε συγκέντρωση της Super League και της ΕΠΟ όλο αυτό τον χρόνο, αλλά αφού τον άφησε να λειτουργεί ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, αυτός συγκαλούσε τα συμβούλια στα οποία η ημερήσια διάταξη που δεν είχε θέμα της το εμπόριο, είχε θέματα ποδοσφαιρικά. Ή του απαγορεύεις παντελώς τη σχέση με το ποδόσφαιρο, κάτι που δεν γίνεται αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορείς να του στερήσεις κάτι από την περιουσία του, ή διαλέγεις αυτήν τη μεσοβέζικη λύση.  Δεν πιστεύω λοιπόν πως με αυτήν τη γνωμοδότηση του Ανδρεάδη προκύπτει ότι παρέβη κάποιον περιοριστικό όρο. Θεωρώ ότι όταν κάνεις 14 αιτήσεις εξαιρέσεως η ενέργεια αυτή είναι μία καταρρακτώδης μομφή κατά του εισαγγελέα και προφανώς ο εισαγγελέας τράβηξε κι αυτός το σκοινί και προέβη με τα δικά του επιχειρήματα, που βεβαίως θα κριθούν από το τριμελές Συμβούλιο Εφετών, στην πρότασή του για προφυλάκιση. Δεν είναι καλό άνθρωποι του ποδοσφαίρου να φτάνουν στο σημείο να  είναι έγκλειστοι στις φυλακές».

Για το αν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ο Ολυμπιακός, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά «όχι» και στη συνέχεια επί τη ευκαιρία αναφέρθηκε στον κ. Κούγια: «Δεν νομίζω να αντιμετωπίσει πρόβλημα ο σύλλογος. Αν το βούλευμα είναι παραπεμπτικό σε δίκη θα το σεβαστεί και θα φύγει ο κ. Μαρινάκης από πρόεδρος. Όπως το σεβάστηκε και ο Κούγιας. Ο κ. Κούγιας δεν είναι πρόεδρος στη Λάρισα! Γιατί δεν είναι; Διότι εμπίπτει στις διατάξεις περί καταπάτησης του αθλητικού νόμου. Απορώ πώς τον αφήνουν να μπαίνει στα συμβούλια της Super League. Δεν έχει δικαίωμα. Δεν μπορεί ως μεγαλομέτοχος ο Κούγιας να εκπροσωπεί τη Λάρισα σε αθλητικούς φορείς γιατί έχει στερητική ποινή πράξεων διοίκησης.  Η Super League έχει σπάσει το ρεκόρ στις σαχλαμάρες, δεν έχει όμως ξεπεράσει την ΕΠΟ που είναι πρωταθλήτρια.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Κούγιας είναι αυτός που οδήγησε με τις καταθέσεις του εδώ τον κ. Μαρινάκη στη θέση αυτή. Τώρα ως συνήθως έκανε μια ακόμα κωλοτούμπα. Αφού τον χαρακτήρισε μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκράτη, βομβιστή, τα πάντα, τώρα τον βγάζει τον καλύτερο άνθρωπο και ότι φταίει ο εισαγγελέας. Αρκούσε μια μεταγραφή από την Παναχαϊκή στον Ολυμπιακό. Είναι απλά τα πράγματα».

Στη συνέχεια, ο εκδότης της «Α» ρωτήθηκε για τα θέματα που αφορούν στην ΕΠΟ και συγκεκριμένα τους εκβιασμούς κατά της ΕΠΣ Δράμας: «Αυτό που έκανε η ΕΠΟ με την ΕΠΣ Δράμας είναι εκβιασμός. Τα σωματεία υπόκεινται στον αστικό κώδικα και όταν υπάρχει παράβαση του αστικού κώδικα μπορούν να πάνε στα πολιτικά δικαστήρια.  Η Δράμα με απόφαση πολιτικού δικαστηρίου μπορεί να παίξει. Αυτόν τον εκβιασμό τον είχε κάνει και στις Ενώσεις Κιλκίς και Ηρακλείου, σε ανίδεους ανθρώπους ο κ. Σαρρής που ήταν πανίσχυρος τότε και μπορούσε να τα κάνει . Τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα, είναι μετρημένες οι μέρες τους και θα τελειώσουν πριν τις εκλογές, αν αυτές γίνουν, διότι δεν βλέπω να γίνονται εκλογές 1 Οκτωβρίου. Χωρίς να μπορώ να πω περισσότερα, 99% δεν βλέπω να γίνονται. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει διάταξη που να μην έχει παραβεί η ΕΠΟ. (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε την Τρίτη, 6/9 και η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου βγήκε την Πέμπτη, 8/9, επαληθεύοντας πλήρως τον εκδότη της «Α»). Αυτό το σπασμωδικό που έκανε με τη Δράμα δεν γίνεται πουθενά. Με ποιο δικαίωμα την αποκλείει. Συνήλθε το διοικητικό συμβούλιο για τη Δράμα; Αύριο το πρωί πρέπει να πάρει ασφαλιστικά μέτρα η ΕΠΣ Δράμας.  Αυτά τα πράγματα αποτελούν εκβίαση. Αν ήμουν πρόεδρος στην ΕΠΣ Δράμας θα χτύπαγα μια μήνυση για εκβίαση και θα τους έλεγα και εγκληματική οργάνωση, αφού είναι περισσότερα από δύο μέλη που προβαίνουν σε κακουργήματα».

Όσον αφορά στις ισορροπίες ενόψει εκλογών –όποτε κι αν αυτές γίνουν– ο Βίκτωρας Μητρόπουλος είπε: «Κατ’ αρχήν να δούμε τι θα γίνει με τον Γκιρτζίκη που κατά καιρούς λέει ότι θα κατέβει στις εκλογές, πως θα είναι πρόεδρος για πέντε ακόμη χρόνια και τα λοιπά. Έχω γράψει επανειλημμένως στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μου πως την Παρασκευή θα φύγει. Σήμερα  είναι Τετάρτη. Πρόκειται για αστεία περίπτωση και λέει πράγματα που δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος. Ό,τι και να πει ο Γκιρτζίκης θα είναι παρελθόν και αυτοί που θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική θα κηρυχτούν και αυτοί έκπτωτοι. Όσον αφορά στους συσχετισμούς των δυνάμεων, η δική μου εκτίμηση είναι πως αυτή τη στιγμή είναι περίπου ίσα-ίσα. Υπάρχουν όμως τρεις Ενώσεις στις οποίες θα γίνουν εκλογές και από τις Ενώσεις αυτές θα κριθούν τα πράγματα. Και μιλάμε για 18 ψήφους, αφού δεν είναι μόνο οι 9 που θα κερδίσει η μία παράταξη, αλλά και οι 9 που θα χάσει η άλλη. Μιλάω για τη Δράμα, την Καστοριά και τη Χαλκιδική. Η μία πήγε ήδη στην αντιπολίτευση. Πάντως, να πούμε πως αυτή η ιστορία έχει τραβήξει πάρα πολύ. Δηλαδή, πάση θυσία να ελέγξουμε μία Ένωση; Τι της δίνουμε της Ένωσης; Τίποτα. Άντε να ωφεληθούν κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα.  Ο Κοντονής είχε πει ότι θα περάσει τον νόμο για απλή αναλογική αλλά φυσικά δεν πέρασε τίποτε ως συνήθως».

Τέλος, για την προσφυγή του Βαγγέλη Γραμμένου στο Διαιτητικό Δικαστήριο με αφορμή τον μη ορισμό εκλογικής επιτροπής από την ΕΠΟ, εξήγησε:

«Για τον Γραμμένο έκανα λάθος. Και θα επανορθώσω κιόλας στην εφημερίδα μου. Να εξηγήσω: Υπήρχε μια τροποποίηση στο καταστατικό το καινούργιο, που λέει ότι η εκλογική επιτροπή εκλέγεται από τη γενική συνέλευση. Ο Γραμμένος είχε δίκιο, εκεί που είχε άδικο είναι ότι αυτό το θέμα θα μπορούσε με ένα χαρτί να το βάλει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Μπορεί να προσφύγει για παράλειψη πράξης που δεν έγινε αλλά θα ήταν πιο καλό να το κάνει άμεσα από το διοικητικό συμβούλιο κι ας έχει την άρνηση».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα