Βίκτωρας Μητρόπουλος: «Αν ήθελα θα ζητούσα ανταλλάγματα από τους 4 μεγάλους!»

Καταιγιστικός ήταν ο Βίκτωρας Μητρόπουλος στο ραδιόφωνο του Metropolis, όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την κίνησή του, που ακόμη και σήμερα παρερμηνεύεται από τους αφελείς δημοσιογράφους και παράγοντες. Ο ιδιοκτήτης της «Α» ήταν ξεκάθαρος και δήλωσε πως αν ήθελε θα μπορούσε να έχει ζητήσει ανταλλάγματα από τους τέσσερις μεγαλοϊδιοκτήτες, αλλά το ότι δεν το έκανε είναι απόδειξη πως ενήργησε μόνο από ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε το απόγευμα της Πέμπτης, 13/10:

«Σκέφτομαι να πάρω τη θέση του… Προκόπη Παυλόπουλου (γέλια) ή όταν φύγει κάποιος από την ΕΕ να πάω εκεί. Αντί να κοιτάξουν το κατάντημά τους, αντί να ομολογήσουν ότι έκαναν λάθος, δεν κατάλαβαν ότι είναι παράνομη προκήρυξη η οποία οδηγούσε σε μια παράνομη εκλογική διαδικασία που θα οδηγούσε σε ακύρωση του αποτελέσματος όποιος και αν κέρδιζε. Ψάχνουν να βρουν αν είναι από πίσω ο Κοντονής ή η ΕΠΟ. Βγήκε ο Κούγιας και είπε ότι με έβαλε η ΕΠΟ. Η μισή ΕΠΟ είναι προ του Κορυδαλλού με δημοσιεύματα της εφημερίδας μου για την υπόθεση της κάρτας υγείας και η άλλη μισή περιμένει τους δικαστικούς φακέλους που βγήκαν και πάλι από την εφημερίδα μου και λένε τώρα ότι με έβαλε η ΕΠΟ.

Οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι είναι και στις δύο παρατάξεις, κυρίως νομικοί, είναι απόλυτα εκτεθειμένοι στους εντολείς του και στους εργοδότες τους. Τι θα πει ο Γραμμένος στον Σαββίδη; Με έβαλες στην ΕΠΣΜ και προσπαθείς με όλους σου τις δυνάμεις αλλά αυτό που λέει ο Μητρόπουλος δεν είναι σωστό αλλά εμείς λέμε το σωστό; Ούτε ο ίδιος ο κ.Γραμμένος λέει ότι δεν είναι σωστό αυτό που είπε. Λέει μόνο ότι γιατί έγινε τώρα. Εγώ αυτό που έπρεπε να κάνω το έκανα.

Πριν από ένα μήνα ενημέρωσα τους μεγαλομετόχους των μεγάλων ομάδων, Σαββίδη, Μελισσανίδη, Μαρινάκη και Αλαφούζο ότι αυτό το πράγμα δεν περπατάει και δεν είναι σωστό. Προφανώς μετά ρώτησαν τους δικηγόρους του, τι θα έλεγαν οι δικηγόροι τους; Ότι έξι μήνες κάνουμε σαχλαμάρες και πετάμε τα λεφτά στον αέρα και τάζουμε στις Ενώσεις φανέλες και παπούτσια τα οποία δεν ισχύουν γιατί δεν ξέρουμε το γράμμα του νόμου; Από εκεί και πέρα σε αυτή τη διαδικασία δεν έχω τίποτα να δηλώσω, είναι κωμικό να λέει ότι βρίσκεται κάποιος από πίσω μου. Εχω πολεμήσει αυτή τη διοίκηση της ΕΠΟ που στηρίζει και ο κ.Ελευθεριάδης που είναι παγκοσμίως άγνωστος».

Για τον Δημήτρη Ελευθεριάδη: «Με ξέρει και με αποκήρυξε; Είναι νόμιμος, με ξέρει; Τι δουλειά κάνει; Είναι νόμιμος, πουλάει ναρκωτικά; Με έχει δει ποτέ; Δεν με ξέρει καν για να με αποκηρύξει. Η μισή παράταξη που υποστηρίζει είναι για τη φυλακή. Ποιος είναι αυτός; Ποια είναι η θητεία του; Τι έχει κάνει στο ποδόσφαιρο; Εγώ έχω φτιάξει 30 γήπεδα, ήμουν στην ΟΥΕΦΑ, πέρασα το σχέδιο μου για το Γιουρόπα Λιγκ να γίνεται σε ομίλους. Από εκεί και πέρα έχω να δείξω κάποιο έργο».

Για τον Αλέξη Κούγια: «Ποιος είναι ο Κούγιας; Ενας γυροφέρνων που προσπαθεί να βρει ομάδα να στεριώσει. Εχει κάνει λεφτά από δίκες ναρκωτικών, μπράβο του. Να πάει και στον Εσκομπάρ να τον βγάλει από τη φυλακή και να πάρει περισσότερα. Αυτό που είπα εγώ αν είναι σωστό νομικά. Οι άνθρωποι που επέλεξα εγώ δεν έχουν καμία σχέση με παρατάξεις και εκλογικές διαδικασίες. Το δικαστήριο περιέργως δεν έβαλε εμένα, τους εντολείς και το σωματείο η Κηφισιά στο δυναμικό της διορισθείσης διοίκησης. Μπορεί να βάλει όποιον θέλει το δικαστήριο αλλά δεν έχω δει ανάλογη υπόθεση στο παρελθόν».

Για τις Ενώσεις που αντιδρούν και τον Κοντονή: «Δεν το είχε πάρει είδηση ο Κοντονής. Όταν του έκανα εξώδικο τότε κατάλαβα τι συμβαίνει. Εγώ δεν θέλω να γυρίσω στο ποδόσφαιρο, ασχολούμαι λόγω της εφημερίδας μου. Μου προτάθηκε 4 φορές να μπω και στη Σούπερ Λιγκ αλλά συνειδητά απέχω γιατί δεν παίρνω εντολή από κανέναν. Εγώ το αντελήφθη όταν έκανα ένα λάθος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μου. Με πήρε ένας δικηγόρος και μου είπε ότι κάνω λάθος και ότι έχει αλλάξει η νομοθεσία και είναι αρμόδιο το διαιτητικό δικαστήριο. Επειδή δεν θέλω να γράφω σαχλαμάρες, ρώτησα κορυφαίους νομικούς και μου είπαν τι ισχύει. Επικοινώνησα με όλους, ανέβηκα για αυτό το λόγο στη Θεσσαλονίκη. Μίλησα και με τον κύριο Ορφανό για το λόγο αυτό και μου είπε πως έχει η νομοθεσία και μετά πήγα και έκανα την προσφυγή».

Για το πότε θα συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ και την καθυστέρησε λόγω FIFA:

«Έχει στείλει ένα έγγραφο η FIFA που λέει ότι μέχρι την Παρασκευή που θα συνεδριάσει η εκτελεστική της επιτροπή να μην γίνει καμία ενέργεια σε περίπτωση που θέλει να παρέμβει. Εμένα άλλο πράγμα μου προκαλεί έκπληξη, ο κ.Κοντονής στην επιστολή του συγχαίρει το διαιτητικό δικαστήριο και από την άλλη ζητάει την παρέβαση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Ο Κοντονής πέρασε ένα νόμο αυτό που θέλουν και οι 52 ενώσεις, να έχουν 3 ψήφους ανά ένωση. Η ΦΙΦΑ μπορεί να επιβάλλει ότι θεωρεί εκείνη σωστό για το ποδόσφαιρο. Η ΦΙΦΑ θα έρθει εδώ για να βάλει κανόνες αν αποφασίσει να το κάνει. Η εκτελεστική επιτροπή της ΦΙΦΑ θα δώσει κάποιες εντολές, θα γίνουν κάποιες διεργασίες και έπειτα δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να καταργηθεί ένα όργανο το οποίο δημιουργήθηκε μετά από υπόδειξη της ΦΙΦΑ και επανέφερε τη νομιμότητα. Τα πράγματα στην ΕΠΟ έχουν ξεφύγει, βάλανε το παράβολο 3000 ευρώ ενώ το παράβολο για να πας στο ΣΤΕ είναι 350 ευρώ. Υποχρεώνουν τις φτωχές ομάδες να μην έχουν πρόσβαση στην απονομή δικαιοσύνης. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να κάτσω 5 λεπτά στην καρέκλα, θα έβαζα συμβολικό τίμημα 1 ευρώ. 4000 σωματεία δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο παράβολο. Κάποιες ενώσεις δεν θέλουν την αναλογική ψήφο, ανά δέκα σωματεία».

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο: «Μου κάνει εντύπωση που το έχει στο καταστατικό του για την αναλογική ψήφο, ας ανοίξει το καταστατικό του να δει τι γράφει. Εντάξει τον επέλεξε ο κ.Σαββίδης για να είναι επικεφαλής της παράταξης αλλά μην βγάζει και γλώσσα. Κατηγορεί εμένα που ζήτησα την επαναφορά της νομιμότητας».

Για το αν ενδιαφέρει τον ίδιο να είναι κάποια στιγμή επικεφαλής: «Εγώ πρότεινα άτομα που ήταν εκτός παρατάξεων να συσταθεί ένα συμβούλιο και να επαναφέρουν την νομιμότητα. Η διαιτησία και η αθλητική δικαιοσύνη είναι τα κύρια προβλήματα του ποδοσφαίρου. Εγώ ήθελα να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο να διοικούν το ποδόσφαιρο. Εγώ έκανα μία κίνηση νομιμότητας και δεν ήμουν μέσα στα ονόματα. Το δέχομαι αν και με παραξενεύει αυτή η κίνηση. Είναι ελεύθεροι οι άνθρωποι που επέλεξα να κάνουν ό,τι θέλουν. Αν είχα την παραμικρή ύποπτη συμπεριφορά θα μπορούσα να απευθυνθώ στους 4 μεγαλοϊδιοκτήτες και να τους πω για να μην σας χαλάσω τη δουλειά θέλω ανταλλάγματα. Δεν το έκανα όμως. Γιατί όλες οι πλευρές ήθελαν να γίνουν οι εκλογές με 3 ψήφους, εγώ δεν ήθελα όμως γιατί δεν ήταν νόμιμο».

Για το τι πιστεύει ότι θα γίνει τελικά: «Αυτή τη στιγμή είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Κοντονής ψήφισε ένα νόμο που μιλάει για εκλέκτορες. Δεν μπορεί να πάρει πίσω το νόμο ο Κοντονής, δεν ξέρω πως θα το εκλάβει η ΦΙΦΑ αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τη νομοθεσία. Πρέπει να δει το καταστατικό της, αλλά πρέπει να ενστερνιστεί κάποια πράγματα γιατί αλλιώς θα βαρεθεί να κάνει ταξίδια στην Ελλάδα. Αν είναι σε δύο μήνες να γίνουν εκλογές, τότε πρέπει σε 2-3 βδομάδες να προκηρύξουν εκλογές»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα